Bursa'da felçli sürücü 3 genci ezip kaçtı

3 genci ezip kaçan sürücü alkollü çıktı.

GÜNDEM 15.02.2025 11:40:00 0
Bursa

Bursa’da halı saha maçından çıktıktan sonra eve gitmek için emniyet şeridini kullanıp üst geçide yürüyen 3 lise öğrencisine, ticari araçla çarpıp birinin ölümüne diğerlerinin yaralanmasına neden olan sürücü Oktay Güleryüz, alkol almadığını, kullandığı ilaçlardan dolayı alkollü çıktığını söyledi. 1,5 ay önce de felç geçiren sürücünün ailesi ise "Eşim Oktay Güleryüz ahtapot salatası yedi. Ahtapot salatasını kırmızı şarapta beklettikleri için alkollü çıktı" açıklaması yaptı. 

 


 

Mudanya yolu Çağrışan bölgesinde bulunan bir halı sahaya 26 Ocak günü arkadaşlarıyla birlikte maça giden 17 yaşındaki Hasan Ceyhun Beyhan, maçtan sonra 2 arkadaşıyla birlikte eve dönmek için yola çıktı. Otobüs durağı için, karşıya geçmek isteyen gençler, 300 metre ilerdeki üst geçide doğru emniyet şeridinden yürümeye başladı. Fakat bu esnada 1,5 ay önce felç geçiren ve direksiyon başında olmaması gereken sürücü Oktay Güleryüz ticari aracıyla vurduğu 3 genci metrelerce savurdu. Çarpmanın etkisiyle savrulan gençlerden 17 yaşındaki Hasan Ceyhun Beyhan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 


Kaçan sürücüyü jandarma buldu 
Olay yerinden kaçan şüpheliyi bulmak için çalışma başlatan jandarma ekipleri sürücünün 59 yaşındaki Oktay Güleryüz olduğunu tespit etti. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan sürücünün yapılan kontrolde 0,49 promil alkollü çıktığı belirlendi 
Öte yandan, sürücünün 1.5 ay önce beynine pıhtı attığı, bu nedenle kısmı felç geçirdiği öğrenildi. Sürücünün araç kullanmaya haiz kişi olmadığı da ortaya çıktı. Güleryüz, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


"Ahtapot salatası yedi, kırmızı şaraba bandırıyorlarmış" 
Hakim karşısına çıkan sürücü savunmasında "Bursa’ya geldim. Yakıt aldıktan sonra yola çıktım. Bir süre sonra bilincimi kaybettim. Daha sonra bariyerlere çarptığımı zannedip durmadım. Ben zaten kısmi felç geçirdim. Bu yüzden fizik tedavi görüyorum. Alkollü çıkmamın sebebi ilaçlardan dolayı" diye ifade verirken, şüphelinin eşi E.G ise, "Eşim ahtapot salatası yedi. Ahtapot salatasını kırmızı şarapta beklettikleri için alkollü çıktığını söyleyebilirim" diye konuştu. 
Hayatını kaybeden Beyhan’ın ailesi ise, sürücünün yalan söylediğini, HTS kayıtlarında kazadan sonra eşiyle konuştuğunu, 4 saat sonra alkol testi yapılmasına rağmen 0,49 promil alkollü çıktığını öne sürdü. 
 

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Bursa’da hastane yemekhanesinde yangın paniği

Bursa beyaza büründü: Sabah saatlerinde kar sürprizi

Gürsu’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Yenişehir Belediyesi’nden can dostlara dev yatırım

AK Parti’den Erdoğan’a doğum günü jesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 72. doğum günü! Siyasilerden kutlama mesajları geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Kabe’de Hacılar” ilahisine tebrik

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Yükleniyor