Bursa’da PTT işçileri isyan etti

Bursa’da PTT çalışanları zor şartlar altında çalıştıklarını ve maaşlarına iyileştirme almadıkları gerekçesiyle toplanarak açıklamada bulundu.

BURSA HABER 4.08.2024 20:17:00 0
Bursa’da PTT işçileri isyan etti

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan PTT çalışanları, taşeron çalışma şartlarına isyan etti. PTT işçileri sorunlarının çözüme ulaşacağı güne kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Şartlar iyileşmezse geç gelen kargonun, kimliğin ve pasaportun sorumlusunun kendileri olmadığını belirten PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen şöyle devam etti: 
"Biz bu isyanı 81 ile ulaştırırız. 81 ilde bizler bu sesi fazlasıyla verdiririz. Bizim her işi yapmamıza rağmen bizlere ’taşeron’ diyemezsiniz. Bizi neden ötekileştirmeye devam ediyorsunuz? Bu kurumun memleketteki önemini de görün, buradaki işçinin hizmetini de görün. Bunlar göz ardı edildiği sürece vatandaşa giden hizmette aksama olacaktır. 2022’de yapılan sözleşmede asgari ücretin yüzde 30 ila 40 fazlasını alırken bunu yüzde 10 ila 20 arasına çektiniz. Biz yine isyan ettik. Bu nedenle birçok kalifiyeli eleman ayrıldı. 

 

Bunu yine halk çekiyor. Kimliğini, kargosunu fazladan bekliyor. Tebligatı yetişmiyor. Halk mağdur oluyor. Halk ile bizler muhatabız. Kapılarına gittiğimiz zaman, ’bir haftadan beridir bekliyoruz, böyle devlet kurumu mu olur’ diyorlar. Bizler istiyoruz ki bu köklü kurum daha iyi hizmet götürsün. Bunlar daha iyi şartlarda, eşit ücretlerle olur. Aldığımız maaş 23 ila 24 bin TL arasında. Bu zor şartlarda hayatta kalmaya çalışıyoruz ama kalamıyoruz. Taşeron işçiler yıllık izine çıkmaya korkuyor. Ay sonunu zaten getiremeyen taşeronlar izne çıkarsa yol ve yemek paraları kesilir diye çıkmıyor. PTT taşeron işçilerinin gerçeği budur. Bugün bu ses Bursa’dan yükseliyor yarın Sakarya ve diğer illerde yükselecek. PTT’nin yönetim kurulundakilere ve ilgili bakanlıklara sesleniyoruz. Bizler ay sonunu getiremeyen işçileriz. Şunun sözünü veriyoruz. Biz artık savunma hattında kalmayacağız. Bir ay bir ay daha uzatmalarınıza müsaade etmeyeceğiz. Çünkü geçinemiyoruz. Bizleri daha fazla oyalamayın. Burada halkımıza bir kez daha sesleniyoruz. Şartlar iyileşmezse geç gelen kargonuzun, kimliğinizin sorumlusu biz değiliz." 


Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor