Bursa'da sahte polis dolandırıcılığı son buldu

Bursa'da yaşlıları telefonla arayarak sahte bir polis olduğunu iddia eden ve terör örgütü operasyonu yalanıyla korkutan şüpheli, 1,7 milyon liralık vurgun yaparken gerçek polisler tarafından tarlada mevsimlik işçi kılığında yakalandı.

BURSA HABER 15.05.2024 12:45:00 0
Bursa

Bursa’da telefonla ulaştığı yaşlı kişileri, isimlerinin terör örgütüne yapılan operasyonda geçtiği yalanıyla korkutup, 1,7 milyon liralık vurgun yapan 19 yaşındaki sahte polis, gerçek polisler tarafından tarlada mevsimlik işçi kılığında yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Yenibağlar Mahallesi’nde ikamet eden C.A.’yı (68) cep telefonundan arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttıktan sonra isminin terör örgütüne yapılan operasyonda geçtiğini, sıranın ona da geleceğini belirterek korkuttu. Kurtulması için evinde ve bankada bulunan ne kadar altın ve para varsa bunları operasyonda kullanıp adını temize çıkartacağını söyleyen sahte polise inanan C.A., evde bulunan 44 adet Cumhuriyet altını, 23 adet çeyrek altın, 7 adet yarım altın, 1 adet Ata altını, 1 adet takı seti, 2 adet bilezik, 1 adet beyaz altın set, 7 adet yüzük, 3 adet kolye ucu, mor taşlı kolye ucu yüzük ve küpe seti, 2 adet zincir bileklik, 1000 dolar para ve 2 adet kolyeyi poşete koyarak eve gelen sahte polise verdi. Daha sonra durumu bir yakınına anlatan C.A. dolandırıldığını anlayarak, olayı polise bildirdi. 

Diğer bir olay ise Gemlik ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, L.A.’yı (74) arayan ve yine kendini polis olarak tanıtan şüpheliler, benzer yalanlarla korkuttukları 74 yaşındaki yaşlı adamın evinden çıkmasını sağlayarak yanında getirdiği 5 adet bilezik, 2 adet çeyrek altın, bin 200 euro paranın bulunduğu poşeti aldılar. L.A. da bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi. 

İzini kaybettirmek için mevsimlik işçi oldu, tarlada çalışırken yakalandı 
Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri evlerin çevresindeki tüm güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Ekipler yapılan çalışmalar sonucu şüphelinin 19 yaşındaki E.S. olduğunu tespit etti. 
E.S.’nin ziynet eşyalar ile paraları aldıktan sonra izini kaybettirmek için uzun süre yürüdüğü ve ticari taksi kullandığı belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, daha sonra Yenişehir’e giden E.S.’nin mevsimlik işçi olarak bir tarlada çalıştığını tespit etti. E.S. tarlada çalıştığı sırada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. E.S.’nin kaçmasına yardımcı olan bir akrabası da E.S. ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken akrabası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


 

Su kesintileri durduruldu

Özgür Özel: “Tuz koktu, tuz”

Bursaspor’a taraftar yasağı!

Bakan Göktaş: Aileyi korumak savunma sanayi kadar stratejik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan gözaltına alındı

İklim değişikliği Bursa'da masaya yatırılacak

Eski tip ehliyetler için son gün yarın

Duman ailesinin acı günü: Nedim Duman hayatını kaybetti

Yıldırım'da Cumhuriyet coşkusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili ve harici odak yoktur

İnegöl’de 9. Kitap Günleri başlıyor

İşte Eurofighter uçakların Türkiye'ye maliyeti

Hakem Zorbay Küçük:"Hiçbir bahis sitesine üye olmadım"

Bursa'da tramvayda yangın paniği

İnegöl’den Gazze’ye uzanan yardım eli

Nilüfer Kadın Korosu’ndan Cumhuriyet defilesi

İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı

İznik Gölü göz göre göre kuruyor!

İnegöl İlçe Stadı’nda 17 yıl sonra ilk kez tören yapıldı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusu, F-16’ların alçak uçuşuyla zirveye ulaştı

Atatürk'e en güzel mektuplar Osmangazi'den yazıldı

Büyükşehir'den "Cumhuriyet Kadınları" konseri

AK Parti’den Cumhuriyet’in 102. yılına özel video: “Cumhuriyet ideallerimiz Türkiye Yüzyılı’nda gerçek oldu”

'Alkollü içecek' verilmeyince tabancayla 4 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı

Bursa’da DEAŞ operasyonu: 18 gözaltı

250 kiloluk demir kapının üzerine devrildiği Asmin ağır yaralandı

Bursa’da Zeynep Bastık’la Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim’de toplu ulaşım ücretsiz

Bahçeli: Terörsüz Türkiye, milli zaferin yeni yüzyıldaki nişanesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz''

Yükleniyor