Bursa'da suç örgütlerine büyük darbe!

Bursa'da eş zamanlı operasyonlarda 3 suç örgütü çökertildi, 112 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenler arasında 450 bin uyuşturucu hap ve 13 kilo metamfetamin de var!

BURSA HABER 15.05.2024 10:17:00 0
Bursa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli düzenlenen “Mahzen-46” operasyonlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bursa merkezli olarak 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonların Türkiye genelindeki suçla mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Operasyonların detaylarına göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta gerçekleştirildiği belirtildi. Toplamda 112 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda suç örgütü üyelerinin çok sayıda suçla ilişkilendirildiği ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Vedat Kıpçak'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü üyelerinden 74'ü yakalanırken, operasyonlar sonucunda 13 kilogram metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, muhtelif miktarda kokain, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet hassas terazi ele geçirildi.

Fırat Erdal'ın liderliğindeki suç örgütü üyelerinden 22'sinin yakalandığı operasyonlarda ise 9,5 kilogram metamfetamin, 3 adet hassas terazi ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Ersin Bulut'un örgüt liderliğini yaptığı gruptan ise 16 şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Bu operasyonlarda 32 kilogram metamfetamin ve 1 adet hassas terazinin ele geçirildiği ifade edildi.

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Büyükşehir'den Keles'e kardeşlik sofrası

Gemlik’te barınak önünde hayvanseverler eylem yaptı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Mollaarap’a yeşil koridor geliyor

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Yükleniyor

loading