Bursa'da suç örgütlerine büyük darbe!

Bursa'da eş zamanlı operasyonlarda 3 suç örgütü çökertildi, 112 şüpheli yakalandı. Ele geçirilenler arasında 450 bin uyuşturucu hap ve 13 kilo metamfetamin de var!

BURSA HABER 15.05.2024 10:17:00 0
Bursa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli düzenlenen “Mahzen-46” operasyonlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bursa merkezli olarak 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonların Türkiye genelindeki suçla mücadeledeki kararlılığın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Operasyonların detaylarına göre, Bursa merkezli olarak İstanbul, Konya, Van, Kocaeli, Nevşehir, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Tekirdağ ve Muş'ta gerçekleştirildiği belirtildi. Toplamda 112 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda suç örgütü üyelerinin çok sayıda suçla ilişkilendirildiği ortaya çıktı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Vedat Kıpçak'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü üyelerinden 74'ü yakalanırken, operasyonlar sonucunda 13 kilogram metamfetamin, 87 litre sıvı metamfetamin, 450 bin adet uyuşturucu hap, muhtelif miktarda kokain, 5 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet hassas terazi ele geçirildi.

Fırat Erdal'ın liderliğindeki suç örgütü üyelerinden 22'sinin yakalandığı operasyonlarda ise 9,5 kilogram metamfetamin, 3 adet hassas terazi ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Ersin Bulut'un örgüt liderliğini yaptığı gruptan ise 16 şüphelinin yakalandığı aktarıldı. Bu operasyonlarda 32 kilogram metamfetamin ve 1 adet hassas terazinin ele geçirildiği ifade edildi.

Otomobil, park halindeki TIR'a çarptı: 2 ölü

Hindistan, 24 havalimanının kapalı kalma süresini 15 Mayıs'a kadar uzattı

Gaziantep FK – Alanyaspor maçının ardından

Bisikletliye vurmamak için manevra yapıp, direğe çarpan motosikletli öldü

Trump: Çin ile iyi bir anlaşma yapmalıyız

Bitlis Beş Minare Uluslararası Film Festivali'nin açılışı bu akşam (2)

İstanbul- Beylikdüzü'nde karşı yöne geçen TIR, motosiklet ile 2 otomobile çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Trafikte tartıştı, kılıftan döner bıçağı çıkardı; o anlar kamerada

Edirne'de, TIR'da yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı

Tamir etmek istediği kamyonunun kupasında sıkışarak yaralandı

Bursa'da asker uğurlamasında kavga; o anlar kamerada

Nevşehir'de çarpışan 2 otomobilden 1'i su kanalına düştü; o anlar kamerada

Bursa'da, palet fabrikasındaki yangın söndürüldü

İstanbul - Kartal'da otomobil kaldırıma çarpıp devrildi: 1 ölü

Gömeç’te 4. Ulubeyler Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi türkü gecesi

Yenişehir’de Bursasporlular Derneği yeniden açılıyor

Ayvalık’a 400 teknelik barınak müjdesi

Yaren’in rakibi Bilal Leylek baba oldu

Gölcük Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi

Akran zorbalığına yetkililerden hızlı müdahale

Bursa’da alkollü sürücü ile polis arasında ilginç diyaloglar

"29 yıldır nafaka ödeyen dünyadaki tek adamım"

İTO Başkanı Avdagiç: "Türkiye’yi Çin+1 stratejisinde umutlu kılan 7 üstün sektörümüz var"

‘Kız Babası’ dijital platform tabii’de yayında

Fenomen Murat Övüç’e 4 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Büyükçekmece’de ‘gürültü yaptınız’ diyen sopalı adam, komşularına dehşeti yaşattı

Başakşehir’de müşteri kılığında markete girdi, 4 koli kahve çaldı: O anlar kamerada

Yalova’da Ahşap Heykel Müzesi açılıyor

Kartepe’de yeşil alanlara düzenli bakım

Bursa’da göçmen kaçakçılığına geçit yok: 1 organizatör tutuklandı

Yükleniyor