Bursa’da 10 Kasım anısına unutulmaz sergi ve gösteri

Bursa'da 10 Kasım anma etkinlikleri, "Sonsuzluğun Öyküsü" sergisi ve öğrencilerin sergilediği oratoryo ile unutulmaz anlar yaşattı.

BURSA HABER 10.11.2024 12:10:00 0
Bursa’da 10 Kasım anısına unutulmaz sergi ve gösteri

 

Bursa Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 86. yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi'nde "Sonsuzluğun Öyküsü" adlı fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Açılış törenine Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Arslan katıldı.

 

 

Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi Müdürü Çağatay Yaşlık, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine kazandırdığı değerleri ve bağımsızlık mücadelesindeki eşsiz liderliğini vurguladı. Yaşlık, Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda söylediği, "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum" sözünün, savaşın kaderini değiştirdiğini ve Türk milletine "Çanakkale Geçilmez" dedirttiğini belirtti.

 

 

Yaşlık, Atatürk’ün askeri dehasının yanı sıra, Amasya Genelgesi’nde dile getirdiği “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözleriyle milli iradeye olan güvenini ifade ettiğini söyledi. Ayrıca, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Atatürk’ün Türk milletine "muasır medeniyet" hedefini gösterdiğini belirtti.

 

 

Konuşmasında, Atatürk’ün Türk milletini özgür, bağımsız ve kardeşçe yaşama tutkusunun, ülkenin ilerlemesi için temel bir hedef olduğunu vurgulayan Yaşlık, “Atatürk, çalışkan ve dürüst bir milletle yükselen, lider bir Türkiye görmek istedi,” dedi.

 

 

Öğrencilere seslenen Yaşlık, Atatürk’ün "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz" sözlerine atıfta bulunarak gençlere Cumhuriyet’i emanet ettiğini belirtti. Konuşmasını, “Ey büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti emin ellerdedir. Gözün arkada kalmasın, ruhun şad olsun,” diyerek sonlandırdı.

 

 

Konuşmaların ardından Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk Oratoryosu sunumu ve dramatize gösterisini sergileyerek etkinliği tamamladı.

 

 

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor