Bursa’da 20 Bin çocuk sporla buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çocukların yaz tatilini sporla iç içe geçirmesini sağlayan “Yaz Spor Okulları” törenle sone erdi. Mudanya Mütareke Binası önünde gerçekleştirilen törende çocuklara sertifika verildi.

Bursa’da 20 Bin çocuk sporla buluştu
BURSA HABER 2.09.2023 13:33:00 0

3 Temmuz'da başlayan Yaz Spor Okulları’nda  4-17 yaş arasında yaklaşık 20 bin çocuk yüzme, okçuluk, kort tenisi, boks, voleybol, basketbol, cimnastik, satranç, taekwondo, masa tenisi, güreş, judo ve karate olmak üzere 13 branşta sporla buluştu. 

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa Milletvekilleri Ayhan Salman ve Emine Yavuz Gözgeç, Bursaspor Basketbol Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, sporcular ve aileleri katıldı.

Etkinlik Karagöz Hacivat gösterisi, halk dansları gösterisi ve çekilişlerle başladı.

Belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon, altyapı yapmaktan ibaret olmadığını, 17 ilçede harika işler yaptıklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalarında en önemli alanın çocuklar ve gençler olduğunu ifade etti.

"Aynı zamanda onları sporla da eğitmek istiyoruz. Mudanya'da da yaz okullarımıza 2500 evladımız geldi. Yavrularını bize emanet ettikleri için anne, babalara teşekkür ediyorum. Mudanya'da ayrı bir başarı hikayesi var. Geçen sene bize katılan Poyrazın Kızlarına 2-3 yıl süre verdik, onlar daha ilk seneden şampiyon oldular. Kısa süre içinde çok daha büyük başarılara imza atacaklar. İnşallah yeni organizasyonlarla el birliğiyle daha neler neler yapacağız. İstiyoruz ki ay yıldızlı bayrağına bağlı, vatanına, milletine, devletine sadık, anne babasına saygılı, bu ülkenin değerleriyle dertlenen ama muasır medeniyetler seviyesini yakalamış, teknolojiyi, eğitimi, bilimi içselleştirmiş ve bu konuda üzerine düşeni yapan vizyoner bir gençlik olsun" 

Okuyan, üreten, eğitimine önem veren, spor yapan gençler istediklerini belirten Bursa Milletvekili Ayhan Salman, gençler ve kadınlara yönelik hizmetleri nedeniyle Başkan Aktaş ve ekibine teşekkür etti.

Yaz spor okullarıyla herkesin sporcu olması gayesini gütmediklerini söyleyen Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer önemli olanın çocukların sporun disiplini ve ahlakıyla tanışması olduğunun altını çizdi.

Spor Okullarına katılan çocuklar, sertifikalarını protokol üyelerinin elinden alırken,  Rafadan Tayfa gösterisiyle de eğlenceli bir akşam yaşadılar.

 

Muhabir: Kerem Kaplan