Bursa'da 2 ayrı gelin alma eğlencesinde koronavirüs unutuldu

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarının en çok arttığı illerden biri olarak açıkladığı Bursa’da, yasak olmasına rağmen 2 ayrı gelin alma eğlencesinde onlarca kişi davul-zurna eşliğinde halay çekti.

ASAYİŞ 27.11.2020 10:33:00 0
Bursa

 Cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyadan paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen polis, evlenen çiftlerden birini tespit edip ceza kesti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yaptığı açıklamasında vaka sayısında artış yaşanan illerden birinin de Bursa olduğunu bildirdi. Bakan Koca, tedbirlere uyulmasını istedi.

Ancak kentteki 2 mahallede dün, salgın nedeniyle yasak olmasına rağmen gelin alma eğlencesi düzenlendi.

Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi Vişne Caddesi ile Osmangazi ilçesi Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Başak Sokak’ta yapılan gelin alma eğlenceleri, cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Onlarca kişinin davul-zurna eşliğinde el ele tutuşarak, halay çektiği görüntüler, büyük tepki topladı. Maskesiz kalabalığın sosyal mesafeyi hiçe saydığını gözler önüne seren görüntüler üzerine polis ekipleri harekete geçti.

  

Osmangazi ilçesinde düzenlenen eğlencedeki gelin ve damadın kimlikleri tespit edildi. Polis, çifte 6 bin 300 lira para cezası uyguladı. Yıldırım ilçesindeki gelin ve damadın kimlik tespiti ise sürüyor.

 

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Yükleniyor