Bursa'da 32. Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği yapıldı

Bursa'nın Keles ilçesinde Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği gerçekleştirildi.

BURSA HABER 22.07.2024 11:38:00 0
Bursa

20-21 Temmuz'da düzenlenen 32. Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği'nde sahneye çıkan Karadenizli şarkıcılar performanslarını sergilerken kurulan stantlarda ise Karadeniz yöresine ait birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.


Keles Kocayayla'da düzenlenen şenlikte konuşma yapan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sıcak havaya rağmen şenliğe gelerek hemşeri dayanışmasını yaşatan herkese teşekkür etti.
Trabzon derneklerinin Bursa için önemli hizmetler yaptığını belirten Varank, "Bursa'ya en fazla katkı sağlayan şehirlerden, hemşerilerden bir tanesi kimdir' diye sorsalar, biz ne deriz Trabzon' deriz, Karadeniz deriz çünkü bizim insanımız merttir, çalışkandır, vefalıdır. Ülkesine, milletine sevdalıdır. Bu ülkeye hizmet etmek için, bu bayrağa hizmet etmek için, şehirlerine hizmet etmek için gözünü budaktan sakınmaz." dedi.


Bu tarz şenliklerin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Varank, şunları kaydetti:
"Bizim milletimiz, bizim devletimiz, bizim İstiklal Marşımız, bizim ezanımız, onlara sahip çıkarsak bu şenlikleri yapmaya devam ederiz. Bu güzellikleri yaşamaya devam ederiz ama onlarla ilgili en ufak bir tereddüde düşersek, akıbeti dünyada başka milletlerin ne oluyor onu görebiliyoruz. Allah'ın izniyle biz bu şenlikleri yapmaya devam edeceğiz. Burada şimdiye kadar hizmet etmiş ve hizmet edecek başkanlarımızın desteğiyle Trabzon kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz, Karadeniz kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler de sizler bizim arkamızda durdukça sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz."


Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise Trabzonluların gittiği her yere renk katan insanlar olduğunu anlattı.
Trabzonluların Türkiye'nin birliğine, beraberliğine çok büyük katkılar sağladığını vurgulayan Demirtaş, "15 Temmuz'da şehit düştünüz, gazi oldunuz. 6 Şubat'ta deprem oldu en fazla yardımlaşma duygusunu sağlayan, yardımı gönderen sizler oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Şenliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.
Demirtaş, şenliğe katılanlardan orman yangınları için dikkatli olmalarını ve çevreyi kirletmemeye özen göstermelerini rica etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 32 yıldır sürdürülen şenlik geleneği için emek veren herkese teşekkürlerini iletti.


Kendisinin de Karadeniz'de büyüdüğünü anımsatan Bozbey, "(Karadenizliler) Çok tez canlı insanlardır. Gerçekten yaptığı işi, tuttuğu işi koparan insanlardır. Öyle güzel insanlardır ki hakikaten sadece kentine, mahallesine değil, ülkesine de, insanına da her yerde her zaman destek çıkar, sahip çıkan insanlardır. Bayrağına da sahip çıkıyor, ülkesine de sahip çıkıyor öyle insanlardır. " ifadelerini kullandı.
Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve vatandaşlar katıldı.


- Tescilli Keles kirazının yetiştiği bahçelerde çiftçi ziyareti


Programın ardından Mustafa Varank, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Keles Belediye Başkanı Ali Doğru'nun da aralarında bulunduğu protokol ekibi, tescilli Keles Kirazının yetiştirildiği bahçede çiftçileri ziyaret etti.


Çiftçilerle sohbet ederek hasat zamanı olan Keles Kirazı hakkında bilgi alan Varank, AA muhabirine, Bursa'nın sanayisi ve turizmiyle önemli bir şehir olduğunu ama aynı zamanda tarımıyla da Türkiye'nin en önde gelen şehirleri arasında yer aldığını söyledi.
Bursa'nın özellikle meyve konusunda yurt dışına çok ciddi üretim yapan bir şehir olduğunu kaydeden Varank, şöyle konuştu:
"Keles de Bursa'nın göz bebeği ilçelerinden bir tanesi. Bugün geldik kiraz mevsiminin sonunu yakalamış olduk. Aslında hasatlarının çoğunu gerçekleştirdiler ama biz de bir hasada katılmak istedik. Farklı cinslerde kirazları yetiştiren arkadaşlarımız, çiftçilerimiz var. Bildiğiniz gibi Türkiye, 22 senede çok ciddi atılımlar yaptı. O atılımların en önemlilerinden bir tanesi de tarım alanında gerçekleştirdi. Gerek üretimin artırılması, gerek ürünlerin değerlenmesi, ihracatın artırılması anlamında 22 senede geldiğimiz nokta çok değerli."

 

 

Faruk Çelik: "Bursaspor şampiyon olacak başka yolu yok"

Başkan Burkay: “AB tescili üreticiye ve kent aekonomisine önemli katma değer sağlayacak”

Başkan Ercan Özel: "Arama çalışmalarına destek bekliyoruz"

Kılıçdaroğlu kimleri ziyaret etti, kimleri etmedi?

Dökülen 250 ton asfaltla İnkaya’nın yolları yenilendi

6. Ulusal Çocuk Forumu “Dijital Dünyada Çocuk Hakları” temasıyla gerçekleştirildi

A Millî Futbol Takımı, Dünya Kupası eleme grubundaki son maçında İspanya’ya konuk olacak

Bakan Kurum: 11 ilimizde mutlu sona çok az kaldı

Nilüfer Belediyespor Lüksemburg’a avantajla gidiyor

İktidar, su zammına neden geçit verdi?

Bursa'nın kestane şekeri'ne coğrafi işaret tescili!

İnegöl'de kural belli: Kirleten temizler

Hakan Çalhanoğlu, Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

TBMM'de gündem yoğun: Komisyon 17'nci kez toplanıyor

Gölyazı dünyanın “dijital billboard”unda

Osmangazi Belediyesi başarılı dijiders öğrencilerini ödüllendirdi

Hakan Fidan: "Türkiye Gazze'ye asker göndermeye hazır"

Diyabete karşı seferberlik

Börek almaya gittiği işletmede eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Alexander Dimitrov: Türk Milli Takımı’ndaki dünyaca ünlü yıldızlarla oynamak bizim için bir onurdu

Vincenzo Montella: Temiz bir şekilde mart ayına girmemiz gerekiyor

Millî coşkunun adresi Bursa oldu

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Yükleniyor