Bursa'da 32. Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği yapıldı

Bursa'nın Keles ilçesinde Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği gerçekleştirildi.

BURSA HABER 22.07.2024 11:38:00 0
Bursa

20-21 Temmuz'da düzenlenen 32. Geleneksel Kocayayla Kadırga Şenliği'nde sahneye çıkan Karadenizli şarkıcılar performanslarını sergilerken kurulan stantlarda ise Karadeniz yöresine ait birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.


Keles Kocayayla'da düzenlenen şenlikte konuşma yapan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sıcak havaya rağmen şenliğe gelerek hemşeri dayanışmasını yaşatan herkese teşekkür etti.
Trabzon derneklerinin Bursa için önemli hizmetler yaptığını belirten Varank, "Bursa'ya en fazla katkı sağlayan şehirlerden, hemşerilerden bir tanesi kimdir' diye sorsalar, biz ne deriz Trabzon' deriz, Karadeniz deriz çünkü bizim insanımız merttir, çalışkandır, vefalıdır. Ülkesine, milletine sevdalıdır. Bu ülkeye hizmet etmek için, bu bayrağa hizmet etmek için, şehirlerine hizmet etmek için gözünü budaktan sakınmaz." dedi.


Bu tarz şenliklerin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Varank, şunları kaydetti:
"Bizim milletimiz, bizim devletimiz, bizim İstiklal Marşımız, bizim ezanımız, onlara sahip çıkarsak bu şenlikleri yapmaya devam ederiz. Bu güzellikleri yaşamaya devam ederiz ama onlarla ilgili en ufak bir tereddüde düşersek, akıbeti dünyada başka milletlerin ne oluyor onu görebiliyoruz. Allah'ın izniyle biz bu şenlikleri yapmaya devam edeceğiz. Burada şimdiye kadar hizmet etmiş ve hizmet edecek başkanlarımızın desteğiyle Trabzon kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz, Karadeniz kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler de sizler bizim arkamızda durdukça sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz."


Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise Trabzonluların gittiği her yere renk katan insanlar olduğunu anlattı.
Trabzonluların Türkiye'nin birliğine, beraberliğine çok büyük katkılar sağladığını vurgulayan Demirtaş, "15 Temmuz'da şehit düştünüz, gazi oldunuz. 6 Şubat'ta deprem oldu en fazla yardımlaşma duygusunu sağlayan, yardımı gönderen sizler oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Şenliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.
Demirtaş, şenliğe katılanlardan orman yangınları için dikkatli olmalarını ve çevreyi kirletmemeye özen göstermelerini rica etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 32 yıldır sürdürülen şenlik geleneği için emek veren herkese teşekkürlerini iletti.


Kendisinin de Karadeniz'de büyüdüğünü anımsatan Bozbey, "(Karadenizliler) Çok tez canlı insanlardır. Gerçekten yaptığı işi, tuttuğu işi koparan insanlardır. Öyle güzel insanlardır ki hakikaten sadece kentine, mahallesine değil, ülkesine de, insanına da her yerde her zaman destek çıkar, sahip çıkan insanlardır. Bayrağına da sahip çıkıyor, ülkesine de sahip çıkıyor öyle insanlardır. " ifadelerini kullandı.
Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve vatandaşlar katıldı.


- Tescilli Keles kirazının yetiştiği bahçelerde çiftçi ziyareti


Programın ardından Mustafa Varank, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Keles Belediye Başkanı Ali Doğru'nun da aralarında bulunduğu protokol ekibi, tescilli Keles Kirazının yetiştirildiği bahçede çiftçileri ziyaret etti.


Çiftçilerle sohbet ederek hasat zamanı olan Keles Kirazı hakkında bilgi alan Varank, AA muhabirine, Bursa'nın sanayisi ve turizmiyle önemli bir şehir olduğunu ama aynı zamanda tarımıyla da Türkiye'nin en önde gelen şehirleri arasında yer aldığını söyledi.
Bursa'nın özellikle meyve konusunda yurt dışına çok ciddi üretim yapan bir şehir olduğunu kaydeden Varank, şöyle konuştu:
"Keles de Bursa'nın göz bebeği ilçelerinden bir tanesi. Bugün geldik kiraz mevsiminin sonunu yakalamış olduk. Aslında hasatlarının çoğunu gerçekleştirdiler ama biz de bir hasada katılmak istedik. Farklı cinslerde kirazları yetiştiren arkadaşlarımız, çiftçilerimiz var. Bildiğiniz gibi Türkiye, 22 senede çok ciddi atılımlar yaptı. O atılımların en önemlilerinden bir tanesi de tarım alanında gerçekleştirdi. Gerek üretimin artırılması, gerek ürünlerin değerlenmesi, ihracatın artırılması anlamında 22 senede geldiğimiz nokta çok değerli."

 

 

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor