Bursa'da 630 yıllık külliyeyi resim defterine çevirdiler

Bursa’da 630 yıllık külliyenin duvarları, sprey boyalarla adeta resim defterine döndü.

BURSA HABER 3.08.2024 10:05:00 0
Bursa

Külliye çevresinde alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, kalıcı çözüm bulunmasını ve gençlerinde biraz olsa tarihe saygı duymasını istedi. 

 

 

Bursa’da Yıldırım Beyazıd tarafından 1390’lı yıllarda yaptırılan tarihi Yıldırım Külliyesi’nin duvarlarını resim defterine çeviren gençler, sprey boyalarıyla ilan-ı aşklarını da yazmaktan geri kalmadı. Mahalle sakinlerinin iddialarına göre geç saatlerde külliyenin bahçesinde toplanan gençler, ellerindeki sprey boyalarla tarihi mabedin duvarlarına yazılar yazıyor, polis devriyelerini görünce kaçıp saklanıyor. Polis ekipleri gittikten sonra yeniden toplanan gençler, tarihe saygıyı hiçe sayarak kaldıkları yerden devam ediyor. Gençlerin tarihi dokulara zarar verdiğini ve kendilerini de güvende hissetmediklerini söyleyen mahalle sakinleri, kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. 

 

 

Polisten kaçıyorlar, sonra yine geliyorlar 


Polis devriyeleri yerine kalıcı çözüm istediklerini ifade eden Yalçın Uzgidiş, “Sürekli şikayet etmemize rağmen yine toplanıyorlar. Polislerin gelmesiyle kaçıyorlar. Ama polisler gittikten sonra tekrar toplanıyorlar. Gençler hem de çok sakat gençler Allah sonlarını hayır etsin. Aşağıya kemerin oraya gitseniz orada daha çok göreceksiniz hem de rezalet. Kemerin oraya gitseniz yerde gördüklerinize inanamayacaksınız. Alkollü, alkolsüz tüm içeceklerin çöpleri, güçleri neye yetiyorsa onu, içiyorlar onları yiyorlar. Ben 94’ten beri bu mahalledeyim. Atalarımızdan kalma güzel yapılar, yatırlarımız var, onları rahatsız etmek bize yakışmaz. Sonuçta bu ülkeyi onlar bize emanet etti, inşallah Bursa emniyeti buna bir çare bulur” şeklinde konuştu. 

 


“Kesinlikle eğitimsizlik” 


Yıldırım Külliyesine yapılanları tarihe saygısızlık olarak değerlendiren Erkan Atilla, “Onu yazanın elinde muhtemelen boya vardır. İki sallamayla anlık yazabilir, zor bir şey değil. Güvenliğin görmemesi normal, vatandaşların müdahale etmesi gerekir. Bunu yapanların kendi bilincinde olduğunu düşünmüyorum. Keskinlikle eğitimsizlik” dedi. 
 

Genç girişimcilerden manevi dokunuş

TBMM Başkanvekili Adan: "Kan ve kin devri kapanmıştır"

Yıldırım’da sessiz evrim

Tarihi Osmangazi bilimle gelişecek

Yıldırım’da dönüşüm atağı: "Hedef 30 bin konut!"

Bursaspor'un yeni sezon formaları tanıtıldı

Osmangazi Belediyesi anneleri unutmadı

PKK silah bırakacak mı?

Trafik kazaları 4 ayda 684 can aldı, 111 binden fazla kişi yaralandı

3 çocuğunu öldüren babanın, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Türkiye'nin sanayi üretiminde artış

Yeni papa ABD'li Kardinal Robert Prevost oldu

Bozbey'den "güvenli yönetim" sözü

Bursa'da seyir halindeki kamyon alev alev yandı

Bursa’da ‘dur’ ihtarından kaçan alkollü sürücüye 25 bin 389 lira ceza

Merkez’in rezervleri 138,5 milyar dolara geriledi

CHP’nin kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Gazze'de ölü sayısı 52 bin 760'a yükseldi

Osmangazili kadınlar tiyatro sahnesinde

Bozbey'den grev açıklaması

Ümit Özdağ hastaneye kaldırıldı, duruşma ertelendi

Yerel yönetimler "güvenli çalışma" için buluştu

Vatikan'da papalık seçiminde ikinci gün oylamaları başladı

Bursaspor Başkanı Çelik: Kombine satışlarımız 26 bini geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'e canlı bağlandı; Atares-2 RES açıldı

Bursa'da, alkollü sürücünün kullandığı cip ile otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Aydın: “Hayvan sevgimizi kimse sorgulayamaz!”

Gazze’de can kaybı 52 bini aştı

Kurtulmuş ve Bahçeli'den, DEM Parti grubuna taziye ziyareti

Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Yükleniyor