Tarih: 07.10.2024 11:15

Bursa’da 7 Yaşındaki Aye babasının böbreğiyle hayata tutundu

Facebook Twitter Linked-in

Bursa’da doğuştan böbrek hastası olan Suriye uyruklu 7 yaşındaki Aye, babasından yapılan böbrek nakliyle hayata tutundu. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Aye son 2 yıldır yaşamını diyalize bağlı sürdürmek zorunda kaldı.

Aye’nin babası Behruz Ahmet (34), böbreğini kızına bağışlamak için Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Gerekli tetkiklerin ardından, Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi ve babadan alınan böbrek Aye’ye nakledildi.

Demirbaş, henüz 7 yaşındaki Aye’nin 2 yıldır diyalize bağlı yaşadığını anlattı. Aye’nin ameliyat sayesinde artık kana kana su içebildiğini vurgulayan Demirbaş, “Gerçekten sıkıntılı bir hayat yaşadı. Şu kadarcık hayatının içinde bu kadar hastalıkları sığdırdı. Sonunda bize başvurdu. Geçen hafta babasından aldığımız böbrekle hayata tekrar tutundu. Bugün de taburcu olacak. Babasından aldığımız böbreği de ilk defa retroperitonoskopik dediğimiz sırttan çıkartarak kapalı yöntemle yaptık. O açıdan özellikli bir ameliyattı.” dedi.

Retroperitonoskopik yöntem hakkında bilgiler veren Demirbaş, “Bu yöntem, hastanın sırtından kapalı olarak gerilerek böbreğin çıkartılmasıdır. Laparoskopi, karın içinden yaptığımız yöntem. Retroperitonoskopi işlemi laparoskopiye göre daha üstün, hastanın iyileşme süresi çok daha kısa ve hasta genelde çok kısa sürede taburcu olabiliyor.” ifadelerini kullandı.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —