Bursa'da altın dolandırıcılığı: Mağdur sayısı 55'e çıktı!

Bursa'da altınlarını kar payı vaadiyle dolandıran kuyumcu çifti Bolu ve Bursa'da yakalandı. Mağdur sayısının 55'e ulaştığı tahmin ediliyor.

Bursa
BURSA HABER 20.03.2024 12:49:00 0

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, müşterilerinden altın ve para alarak kar payı vereceğini söyleyen kuyumcu İ.K. ve eşi Ö.K., kayıplara karıştı. Mağdur sayısının 55'e ulaştığı ve dolandırıcılık tutarının milyonlarca lirayı bulduğu tahmin ediliyor.

Hürriyet Mahallesi'nde kuyumculuk yapan İ.K. ve eşi Ö.K., müşterilerine yüksek kar payı vaadiyle altın ve para topladıktan sonra ortadan kayboldu. Mağdurlar, kuyumcu dükkanının kapalı olduğunu görünce polise ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık (YANDOL) Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, İ.K. ve Ö.K.'nin Bolu'da, M.Y.'nin ise Bursa'da yakalandığı belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kuyumcuya altın ve para veren 15 kişi, ilk olarak şikayette bulunmuştu. Yapılan araştırmada mağdur sayısının 55'e ulaştığı belirlendi. Mağdurlar, kişi başı 50 bin liradan 2 milyon liraya kadar dolandırıldıklarını iddia ediyor.

Dolandırıcılık mağdurları, kuyumcu İ.K. ve eşi Ö.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.