Bursa'da Ailesini Katleden Sanık, Ağırlaştırılmış Müebbetle Yargılanacak

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaklaşık 6 ay önce tartıştığı babasını, araya giren annesi ile kardeşini pompalı tüfek ve bıçakla öldüren sanık hakkında iddianame hazırlandı.

ASAYİŞ 1.08.2024 15:42:00 0
Bursa

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, 30 yaşındaki Abdülsamet Yayaşit'in, babası Seyithan, annesi Zozan ve kardeşi Mücahit Yayaşit'i tüfekle vurup bıçaklayarak öldürmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Hakkında dava açılan sanığın iddianamede yer alan ifadesinde, babasının kendisine tüfeği doğrultarak, "Seni öldüreceğim. Seni küçükken yetimhaneden aldık. Sen düşmanlarımızın çocuğusun." dediğini, kardeşinin ise "Sana hiç ailemiz gibi davranmadık. Şimdi çık git diyoruz sana sen hala bizim yanımızda duruyorsun. Sen bizim ailemizden değilsin, evlatlıksın." sözlerini sarf ettiğini öne sürdüğü belirtildi.

Babasının kendisine küfrettiğini ileri süren Yayaşit'in, söz konusu tüfekle babası, annesi ve kardeşine ateş ettiğini, boyunlarından bıçakladığı itirafında bulunduğu da iddianamede yer aldı.

Abdülsamet Yayaşit'in daha sonra polisi aradığı bildirilen iddianamede, sanığın av tüfeğiyle yakın mesafeden birden fazla kez ateş ederek ve bıçakla birden fazla kez boğazlarını kesmek suretiyle annesi, babası ve kardeşini öldürdüğü ifade edildi.

Sanığın herhangi bir psikolojik sorununun bulunmadığı bilgisi verilen iddianamede, Yayaşit'in eylemlerini babası Seyithan Yayaşit'in kendisini yıllarca hor gören davranışlarından dolayı gerçekleştirdiğine dair ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "kadına ve üst soya karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "kardeşe karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme", "üst soya karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanığın yargılanmasına Bursa 17. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Öldürülenlerin yakınlarının avukatı Tuncay Özdemir, AA muhabirine, cinayetlerin canice işlendiğini söyledi.

Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Özdemir, adalete güvendiklerini ifade etti.

- Olay

Abdülsamet Yayaşit, Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi 2. Vakıf Sokağı'ndaki evlerinde 8 Şubat'ta babası Seyithan Yayaşit'le (68) tartışmış, onun yanı sıra kendilerini ayırmaya çalışan annesi Zozan Yayaşit'i (59) ve kardeşi Mücahit Yayaşit'i (25) tüfekle vurduktan sonra bıçaklamıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilmiş, polis zanlıyı elindeki bıçakla yakalamıştı. Abdülsamet Yayaşit'in olay yerinde bulunan 7 yaşındaki oğlu ise koruma altına alınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Yayaşit, tutuklanmıştı.

 

İznikte' kontrolden çıkan araç göle uçtu

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Yükleniyor

loading