Bursa'da artık denizden de ulaşım var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in seçim vaadi olan "Körfez Seferleri" bugün itibariyle başladı.

BURSA HABER 13.07.2024 15:17:00 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını, ‘Körfez Seferleri’ni Mudanya’dan başlatarak hayata geçirdi. Bursa’nın denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu seferleri hayal etmiştik. Şimdi gerçeğe dönüştü. Bugün seferler ücretsiz yapılacak. Bursalıların körfez seferlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Modern teknelerle haftanın üç günü sefer
Deniz ve göllere toplam 277 kilometre kıyısı bulunan Bursa’nın sahil kenti özelliğini öne çıkartmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım vizyonunu ortaya koyarak önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımı, ‘Körfez Seferleri’ projesiyle hayata geçirildi.

 

 BURULAŞ tarafından Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında yapılacak seferlerle, vatandaşlar hem denizin keyfini çıkartarak hem de zamandan tasarruf ederek seyahat edebilecek. 458 kişi kapasiteli modern teknelerle yapılacak deniz ulaşımı, her hafta Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek.


Mudanya BUDO İskelesi’nde düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Büyükşehir Belediye bürokratları, meclis üyeleri, esnaf teşkilatlarının üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“Hayal ettiğimiz gün geldi çattı”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önemli bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2019’da bu konuyu gündeme getirdiklerini, seçim sürecinde kıyılarda yaptıkları ziyaretlerde körfez seferleri için çok fazla talep aldıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nasip oldu. O da bugünmüş. Vatandaşın seyahat etmesinin yanında her iki ilçede de ekonomik anlamda hareketlilik olacağına, esnafın da bu projeyle yüzünün güleceğine inanıyorum. Bursa doğal güzelliklerinin yanı sıra denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisidir. Bugün bu heyecanı hep birlikte yaşamının mutluluğunu yaşıyorum. Bu seferleri hayal etmiştik. Hayal ettiğimiz gün geldi çattı ve gerçeğe dönüştü” diye konuştu.




 

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

Yükleniyor