Bursa’nın Yıldırım ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, dereye düşen 35 yaşındaki Mehmet Ali B., sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yeniden hayata döndü.

Edinilen bilgilere göre, Gökdere mevkiinde dere içerisinde hareketsiz halde yatan genç, bölgeden geçen vatandaşlar tarafından fark edildi. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine, olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi.

Kalbi duran Mehmet Ali B.’ye, olay yerinde yaklaşık 10 dakika boyunca dere içerisinde kalp masajı yapıldı. Müdahale sonucu kalbi yeniden çalıştırılan genç, itfaiye ekipleri ve sağlık personeli eşliğinde kontrollü şekilde dere içerisinden çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde tamamlanan Mehmet Ali B., ardından ambulansla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada da gerekli müdahalelerle hayata döndürüldü.

Olayla ilgili polis ekipleri soruşturma başlatırken, bölgedeki risk dikkat çekti. Son 2 ay içerisinde aynı dere içerisinde 2 kez cansız beden bulunmuş olması, yetkililerin dikkatini çeken bir diğer unsur oldu.
Mehmet Ali B.’nin hayatını kurtaran ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi, küçük bir farkla yaşanabilecek trajik bir olayı önledi ve vatandaşların güvenliği açısından kritik bir müdahale örneği olarak kayıtlara geçti.