Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen programda, 377 eğitimci dezenformasyonla mücadele için sertifikalı eğitim aldı.

BURSA HABER 7.05.2025 13:59:00 0
Bursa’da Dezenformasyonla Mücadelede yeni adım

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen dezenformasyonla mücadele çalışmaları kapsamında, 377 eğitimciye yönelik “Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi” düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda eğitimci, kurum temsilcisi ve davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Dezenformasyonla Mücadele Programı çerçevesinde, 4 Mart 2025 tarihinde Bursa Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında önemli bir adım atılarak; Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile “Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü” imzalanmıştı. Bu iş birliğinin ilk adımı olarak düzenlenen eğitim programı ile 377 gönüllü eğitimci dezenformasyonla mücadele konusunda yetkin hale getiriliyor.

Programın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Fuad Gölbaşı, toplumda dezenformasyon bilincini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan bu çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Bugün burada ‘Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Eğitici Eğitimi’ni, yani ‘Medya Okuryazarlığı Eğitim Birliği Programı’nı gerçekleştirmek üzere toplandık. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilecek” dedi.

Gölbaşı, İletişim Başkanlığı olarak yaklaşık iki yıldır üniversitelerde ve eğitim kurumlarında gençlerle birebir çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu program sayesinde Bursa’dan başlayarak ülke genelinde güçlü bir bilinçlenme süreci hedeflediklerini ifade etti. Gölbaşı, “Özellikle sosyal medyaya daha fazla maruz kalan gençleri, doğru bilgiye ulaşma ve dijital mecralarda bilinçli hareket etme konusunda desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Programa katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ise dezenformasyonun sadece bilgi kirliliği değil, aynı zamanda bir güvenlik ve toplumsal kriz meselesi olduğunun altını çizdi. Kardaş, “Dezenformasyon, yapay zekânın da etkisiyle insanlık için bir dönüm noktasına dönüşüyor. Bu nedenle bu mücadele sadece kısa süreli bir çaba değil, sürdürülebilir ve yaygınlaştırılması gereken bir süreçtir. Toplumun her kesimini kapsayan bir farkındalık hareketine dönüşmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eğitim programına ayrıca Vali Yardımcısı Salih Altun, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy gibi önemli isimler de katılım sağladı. Katılımcılar, gün boyunca verilen sunum ve eğitimlerle dezenformasyonla mücadele konusunda hem teorik hem pratik bilgi edinme fırsatı buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor