#CanlıYayın📡 Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Bursa'da düzenlenen “Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi” açış programı https://t.co/8uPT0gu9BX
— ON6 #YeniNesilTelevizyon 📺 (@On6_tv) May 7, 2025
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen dezenformasyonla mücadele çalışmaları kapsamında, 377 eğitimciye yönelik “Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi” düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda eğitimci, kurum temsilcisi ve davetli katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Dezenformasyonla Mücadele Programı çerçevesinde, 4 Mart 2025 tarihinde Bursa Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında önemli bir adım atılarak; Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile “Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü” imzalanmıştı. Bu iş birliğinin ilk adımı olarak düzenlenen eğitim programı ile 377 gönüllü eğitimci dezenformasyonla mücadele konusunda yetkin hale getiriliyor.
Programın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Fuad Gölbaşı, toplumda dezenformasyon bilincini yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan bu çalışmanın önemine vurgu yaparak, “Bugün burada ‘Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Eğitici Eğitimi’ni, yani ‘Medya Okuryazarlığı Eğitim Birliği Programı’nı gerçekleştirmek üzere toplandık. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilecek” dedi.
Gölbaşı, İletişim Başkanlığı olarak yaklaşık iki yıldır üniversitelerde ve eğitim kurumlarında gençlerle birebir çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu program sayesinde Bursa’dan başlayarak ülke genelinde güçlü bir bilinçlenme süreci hedeflediklerini ifade etti. Gölbaşı, “Özellikle sosyal medyaya daha fazla maruz kalan gençleri, doğru bilgiye ulaşma ve dijital mecralarda bilinçli hareket etme konusunda desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.
Programa katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ise dezenformasyonun sadece bilgi kirliliği değil, aynı zamanda bir güvenlik ve toplumsal kriz meselesi olduğunun altını çizdi. Kardaş, “Dezenformasyon, yapay zekânın da etkisiyle insanlık için bir dönüm noktasına dönüşüyor. Bu nedenle bu mücadele sadece kısa süreli bir çaba değil, sürdürülebilir ve yaygınlaştırılması gereken bir süreçtir. Toplumun her kesimini kapsayan bir farkındalık hareketine dönüşmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Eğitim programına ayrıca Vali Yardımcısı Salih Altun, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy gibi önemli isimler de katılım sağladı. Katılımcılar, gün boyunca verilen sunum ve eğitimlerle dezenformasyonla mücadele konusunda hem teorik hem pratik bilgi edinme fırsatı buldu.