Bursa'da duruşma salonunda silahlı saldırı!

Bursa Adliyesi'nde bir duruşma salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk verilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti,2 jandarma yaralandı.

BURSA HABER 13.12.2024 11:16:00 0

Bursa

Bursa Adliyesi'nde bir duruşma salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk verilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarma yaralandı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Uluyol'daki Bursa Adalet Sarayı'nda yaşandı. Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma esnasında, iddiaya göre müştekinin babası, iki sanığa ateş açtı.

 

 

 

Duruşma salonunda büyük bir panik yaşanırken, jandarma ve polis ekipleri hızla müdahale etti. İhbar üzerine adliye binasına çok sayıda ambulans ve takviye ekip sevk edilirken, bina tahliye edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarma ise yaralandı.

 

Bursa'da görülen silahlı yaralama davasının duruşmasında, salonda ateş açılması sonucu ilk belirlemelere göre bazı kişiler yaralandı.

Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin eğlence yerinde 23 Eylül 2023'te çıkan ve 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili Mertcan A. ve babası Köksal A'nın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Bursa Adalet Sarayı'ndaki duruşmada sanık avukatının beyanları alınırken, geçen yıl yaşanan kavgada yaralanan ve olay sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Tolga E.'nin (21) bulunduğu taraftan sanıklara doğru silahla ateş açıldı. Bu sırada salondaki kişiler dışarıya kaçtı.

 

 

Tolga E.'nin babası Kemal E. tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda bazı kişiler yaralandı. Zanlı Kemal E., güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Silahın, tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna sokulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

Sağlık Bakanı'nın açıklaması şu şekilde 

Mahkeme esnasında silahlı bir saldırı meydana geldi. Olay sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarmamız ise ağır yaralandı. Yaralı jandarmalarımıza müdahale ediliyor ve durumları ciddiyetini koruyor. Allah'tan şifa diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Süreç devam ediyor ve gerekli çalışmalar yapılıyor. Umarım jandarmalarımız hayatta kalır. Bir daha böyle bir durum yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız."

 

 

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yalova'da Deaş operasyonu: 7 yaralı

RATEM’de Bursa imzası: Hasan Şirin Genel Başkan Yardımcılığına getirildi

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Yükleniyor