Bursa'da duruşma salonunda silahlı saldırı!

Bursa Adliyesi'nde bir duruşma salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk verilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti,2 jandarma yaralandı.

BURSA HABER 13.12.2024 11:16:00 0

Bursa

Bursa Adliyesi'nde bir duruşma salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk verilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarma yaralandı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Uluyol'daki Bursa Adalet Sarayı'nda yaşandı. Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma esnasında, iddiaya göre müştekinin babası, iki sanığa ateş açtı.

 

 

 

Duruşma salonunda büyük bir panik yaşanırken, jandarma ve polis ekipleri hızla müdahale etti. İhbar üzerine adliye binasına çok sayıda ambulans ve takviye ekip sevk edilirken, bina tahliye edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarma ise yaralandı.

 

Bursa'da görülen silahlı yaralama davasının duruşmasında, salonda ateş açılması sonucu ilk belirlemelere göre bazı kişiler yaralandı.

Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin eğlence yerinde 23 Eylül 2023'te çıkan ve 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili Mertcan A. ve babası Köksal A'nın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Bursa Adalet Sarayı'ndaki duruşmada sanık avukatının beyanları alınırken, geçen yıl yaşanan kavgada yaralanan ve olay sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Tolga E.'nin (21) bulunduğu taraftan sanıklara doğru silahla ateş açıldı. Bu sırada salondaki kişiler dışarıya kaçtı.

 

 

Tolga E.'nin babası Kemal E. tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda bazı kişiler yaralandı. Zanlı Kemal E., güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Silahın, tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna sokulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

Sağlık Bakanı'nın açıklaması şu şekilde 

Mahkeme esnasında silahlı bir saldırı meydana geldi. Olay sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 jandarmamız ise ağır yaralandı. Yaralı jandarmalarımıza müdahale ediliyor ve durumları ciddiyetini koruyor. Allah'tan şifa diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Süreç devam ediyor ve gerekli çalışmalar yapılıyor. Umarım jandarmalarımız hayatta kalır. Bir daha böyle bir durum yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız."

 

 

Süper Lig'de 2025-2026 sezonu fikstürü açıklandı

“50 bin kişilik mağduriyet Meclis’e taşındı”

AK Parti’li Bayrak’tan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç’a ’Arıtma tesisi’ tepkisi

Osmangazi’nin yollarında yoğun asfalt mesaisi

Yenişehir yolcusunu katladı, yeni seferler yolda!

İneği kamyonetin arkasına bağlayıp sürükledi; o anlar kameraya yansıdı

Doburca’da trafik düzenlemesi: 10 günlük kapanma

Putin ile Trump arasında 1 saatlik kritik görüşme

İmamoğlu'nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi!

Meclis kulisinden Bursa’ya müjdeler ve mesajlar

Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı adliyeye sevk edildi!

Bakan Yumaklı: Çeşme'deki yangın kontrol altında

TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla vekil hastanelik oldu!

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

En düşük emekli maaşı belli oldu

Körfez seferleri başlıyor

Akaryakıta zam geliyor!

Faruk Çelik, Bursa ile anılması eleştirisine ve büyükşehir adaylığı iddiasına ne söyledi?

Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

‘Gemlik merkezdeki sıcak su çıkışları gerilimi artırıp, depremi tetikliyor’

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Temmuz ayı kira artış oranı %43,23 oldu!

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı: Yıllık %35,05!

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Yükleniyor