Bursa'da E-Ticaret Ve Dijital Dönüşüm Zirvesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası’nın katkılarıyla düzenlenen “100. Yıl İkliminde E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Zirvesi”, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

BURSA HABER 15.01.2024 14:01:00 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘100. Yıl İkliminde E-Ticaret ve Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, Bursa Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, Hipotenüs Elektronik Ticaret ve Yazılım Teknolojileri A.Ş. CEO’su Yavuz Aygan, akademisyenler, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde var olan bütün meselelerle alakadar olduğunu söyledi. Bursa’nın dijitalleşen dünyaya entegre olduğunu ve dijital pazardaki payının artırılması gerektiğini belirten Dinçer, “Dijitalleşen dünyaya entegre olmak önemli. İhracattan pay sahibi olabilme önemli ve özel bir çalışma. Katılım sağlayanlara ve organizasyona katkı koyanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan ise dijital dönüşümün iş stratejisinden ziyade aynı zamanda ülkeler arasında bir rekabet avantajı sağlayan bir güç olduğuna vurgu yaparken, dijital dönüşümü arttırmak için tüm kurumların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İnternetten alışverişin 1990’lı yıllarda yakın gelecek için bir hayal olduğunu düşündüğünü belirten BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, “90 yılların başında bir gazetede ‘artık alışveriş internetten yapılacak’ diye bir yazı okuduğumda bunun yakın gelecek için hayal olduğunu ve bilim kurgudan ibaret olduğunu düşünmüştüm. Artık internet fiziki sınırları kaldırdı, uzakları yakın etti. Artık her cep telefonunda bilgisayarlarda bile dükkan var” dedi.

“Ticaret Bursa için bir kültür”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk “Bursa tarih boyunca zengin kültürü, sanayisi ve ticaret geleneğiyle öne çıkan bir şehir. Ticaret Bursa için bir kültürdür. Bunu gerçek tarihe dayandırarak söylüyoruz. Koza Han, Amerika kıtasının keşfinden 1 yıl önce ticaret faaliyetine başlamıştı. Günümüzde ticaretin dinamikleri büyük bir değişim içinde. E ticaret Bursa’nın değerli ürünlerini ve zengin ticaret potansiyelini küresel pazarlara taşıma noktasında önemli bir araç” dedi.

Hiponetüs Ticaret ve Yazılım Teknolojileri A.Ş. CEO’su Yavuz Aygan da, “E ticaret her yerde yaygın olarak konuşuluyor ama aslında konuşulması ve arttırılması gereken e ihracat” diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler ülkemizdeki e-ticaret ve e-ihracat verilerini, dijital dönüşümün gerekliğini salondaki vatandaşlara aktarırken, yeni başlayanlar ve süreci ilerletmek isteyenlerle de deneyimlerini paylaştı.

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Yükleniyor