Bursa'da Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından "Aksa Tufanı Haftası" etkinlikleri kapsamında İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye destek yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı.

Bursa
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 7.10.2024 09:57:00 0

 

Ulu Cami önünde toplanan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinden geçerek, Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

 

"Özgür Gazze", "Mescid-i Aksa İslam'ındır", "Zulme sessiz kalma", "Filistin 76 yıldır işgal altında" yazılı dövizler taşıyan grup, yürüyüş sırasında Filistin ve Gazze'ye destek, İsrail'i ise protesto içerikli sloganlar attı.

Etkinliği düzenleyen komite adına basın açıklamasını Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan yaptı.

 

 

Can vermeyi, cana minnet sayarak dünya tarihine şanlı bir sayfa açan Filistin halkını selamlayan Eryağan, şunları kaydetti:

"Canımızdan, kanımızdan bir parça olan Gazzeli kardeşlerimizin, kutsalımız olan Mescid-i Aksa'yı müdafaa için katlandıkları zulme şahit olmalarına rağmen emperyalist Batıyla işbirlikleri devam ettiren Müslüman halkların liderlerini buradan kınıyoruz. Dünyanın her köşesinde dini, dili farklı fakat vicdanları ölmemiş, insanların feryat ettikleri vahşete rağmen konforlarından vazgeçmeyen, siyonist çeteye destek veren ürünleri almaya ve satmaya devam eden Müslümanları buradan yüce Allah'a şikayet ediyorum."

 

 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da dünyanın, her zamankinden daha fazla İslamiyet'in merhametine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İnsanlığın, yeryüzünü iyilikle inşa etmek zorunda olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yeryüzünü iyilikle inşa etmek için elimizden ne geliyorsa yapmak durumundayız. Yeryüzüne merhamet medeniyetini kurmak ve yeniden inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız inşallah." diye konuştu.

 

 

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi.