Bursa’da gece gündüz yollar açık

Bursa’da kar yağışının ulaşımda bir aksamaya yol açmaması için gece gündüz canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir sezonda harcaması gereken 7 bin ton tuzu 4 günde tüketti

GÜNDEM 25.01.2022 15:27:00 0
Bursa’da gece gündüz yollar açık

 Bursa’da kar yağışının ulaşımda bir aksamaya yol açmaması için gece gündüz canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir sezonda harcaması gereken 7 bin ton tuzu 4 günde tüketti. Mücadelenin aksamaması için 2 bin 500 ton daha tuz takviyesi yapan ekiplerin gayretli çalışmaları sonucu, Bursa genelinde ulaşımda önemli bir sorun yaşanmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin 17 ilçe 1058 mahalleyi kapsayan karla mücadele çalışmaları, adeta insanüstü bir gayretle devam ediyor. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde aralıksız olması nedeniyle ekiplerin geçtiğimiz cuma gecesi başlayan hummalı çalışması da sürüyor.

Toplam 283 iş makinası ve kamyon ile 834 personelden 100 ekip oluşturan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için eldeki imkanları sonuna kadar kullanıyor. Normal şartlarda bir sezon boyunca yeterli olması planlanan depolardaki 7 bin ton tuz, son 4 günde yapılan çalışmalarla tükendi.

 

Çalışmaların kesintiye uğramaması için 2 bin 500 ton daha tuz ilavesi yapılırken, verilen mücadele sayesinde ana arterlerde herhangi bir buzlanma olayına rastlanmadı.

Özellikle İstanbul’da kar nedeniyle belli saatlerde özel araçlarla trafiğe çıkmaya kısıtlama bile getirilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin gayretli çalışmalarıyla Bursa’da hayat normal seyrinde devam etti.

Büyükşehir ekipleri, sadece kent merkezinde değil ilçelerde ve kırsal mahalle yollarında da büyük özveriyle çalışıyor. Kar uyarılarının yapıldığı ilk andan itibaren alarm durumuna geçen ekipler, cumartesi günü 412, pazar günü 719, pazartesi günü de 216 mahallenin yolunu ulaşıma açtı. Özellikle dağ ilçelerinde ‘şiddetli kar yağışı yüzünden’ bazı mahalle yolları gün içerisinde birkaç kez açılmak zorunda kaldı.

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Osmangazi’de miniklere erken yaşta sağlıklı gülüş eğitimi

Nilüfer’de tıp tarihi buluşması

Dünya gözünü İznik’e çevirdi

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim gerçekleşti

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Gar–Şehir Hastanesi yoluna dair Büyükşehir'den açıklama!

Asgari ücrette geri sayım başladı

Osmangazi Belediyespor Play-Off yolunda kenetlendi

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev değişimi!

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Yükleniyor