Çanakkale’de yaşayan Hatice Özkan (61), 4 yıl önce meme kanseri teşhisi almıştı. Bursa’daki Doruk Nilüfer Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer tarafından gerçekleştirilen operasyonla sol meme kanseri belirlenip ameliyat edildi. Yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucunda hastalığın genetik olduğu tespit edildi ve kız kardeşi Nurten Korkmaz’da (54) da meme kanseri bulundu. Bunun üzerine iki kardeş, kansersiz bir hayat için hastaneye başvurdu.
Doruk Nilüfer Hastanesi’nde ileri düzey tetkik ve incelemelerin ardından, her iki kardeşin meme dokusunun tamamen alınması ve fonksiyonel kayıp yaşanmaması hedeflenerek, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Coşkun Özer ile Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Kemal Karaca tarafından ardı ardına gerçekleştirilen operasyonlarla her iki kardeş de kanserden kurtarıldı.
Dr. Coşkun Özer, "Hatice teyzemize 2 yıl önce sol memenin tamamen alınması (sol mastektomi) yapılmıştı, şimdi sağ memesi de (sağ mastektomi) alındı. Kız kardeşi Nurten hanıma ise her iki memenin iç kısmındaki dokular alınıp boşalan alana silikon yerleştirildi. Koridorlarda birlikte yürüyerek meme kanserini yendiler. Artık hastalığı geride bırakıp sevdiklerine vakit ayırabiliyorlar" dedi.
Meme kanserinde önemli deneyime sahip olan Dr. Özer, 20 yaşından sonra kadınların kendi kendine düzenli meme muayenesi yapması, 40 yaşından itibaren yıllık mamografi çektirmesi ve en ufak farklılıkta doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi.