Bursa’da kaçak yapılaşma: 2 bin dosya masada

Bursa’da tarım alanları üzerine inşa edilen kaçak yapıların sayısı her geçen gün artarken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde 2 bin dosya olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 4.09.2024 13:11:00 0
Bursa’da kaçak yapılaşma: 2 bin dosya masada

2 bin dosyanın içinde tarım alanları üzerine inşa edilmiş kaçak fabrikalar ve evlerin yanı sıra, tarımsal niteliği bozan işlemler de tespit edildi. İşlem bekleyen 2 bin dosyanın içinde, Tiny House diye bilinen kaçak mobil evlerle ilgili 200 dosya da var. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kaçakla mücadele konusunda kararlı adımlar atıyor. Tarım alanları üzerine inşa edilen yapılarla ilgili ihbarları değerlendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün elinde 2 bin dosya bulunuyor. Kaçak olduğu ve tarımsal niteliği bozucu işlem yapıldığı tespit edilen 2 bin dosya, Bursa’nın kaçak ve çarpık yapılaşmada geldiği durumu gösteriyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde, kamuoyunda Tiny House diye bilenen kaçak mobil evlerle ilgili 200 dosya da var. Tutanak düzenlenen 200 parselle ilgili yıkım kararları bir bir uygulanıyor.  Tarım alanları üzerine inşa edilen Tiny House’lar, kooperatif kurularak, vatandaşa satılıyor. Tarım alanlarının bölünerek, gayri resmi yollarla hisseli şekilde satışıyla gerçekleşen Tiny House’ların birçoğunun kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. 

NİLÜFER BELEDİYESİ YIKIM KARARINI UYGULAMIYOR 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Dağyenice Akçalar mevkiinde tarım alanları üzerine inşa edilmiş kaçak villaları da tespit edip ceza yazdı. 2 aylık yasal sürenin dolmasını bekleyen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, söz konusu yapılar yasal hala gelmezse, yıkım kararı için Nilüfer Belediyesi’ne yazı gönderecek. Diğer yandan Nilüfer Belediyesi Encümeni 29 Mayıs 2024 tarihinde 19 kaçak villanın yıkılmasına karar vermişti. Ancak Nilüfer Belediyesi, aradan 3 ay geçmesine rağmen, kendi aldığı yıkım kararını hala uygulamadı. 

Haber:Mustafa ÖZDAL 

 

 

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Hanımeli Çarşısı Yıldırım'da hayata geçti

Bakan Fidan, dış politikadaki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Yükleniyor