Bursa'da korona virüs rakamları işte böyle katlanıyor

Yasaklar kimsenin umurunda değil, asker uğurlamasında koronoya meydan okudular

BURSA HABER 30.10.2020 14:11:00 0
Bursa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yüzde 84 artış açıkladığı Bursa'daki korona virüs rakamlarının neden arttığı ortaya çıktı. Bursa'da dün gece bir asker uğurlama töreninde korona virüs tedbirleri ve trafik kuralları hiçe sayıldı. Polisler kuru sıkı tabancasını da ateşleyen gruba adli ve idari soruşturma başlattı.
81 ilde toplu asker uğurlama törenleri yasaklanırken, Bursa'da vatani görevine gidenleri uğurlayanlar hem korona tedbirlerine hem de trafik kurallarına uymuyor. Bursa’da konvoy eşliğinde asker uğurlayan bir grup genç araçlarıyla girdikleri yolu trafiğe kapattı. Korona virüs tedbirlerini hiçe sayan gençler, ’’ Yolu keserek oyun oynayıp silahla ateş’’ ettiler. Araç konvoyunda bayrakla donatılan otomobilin camından sarkanlar da tehlike oluşturdu.
Olay, akşam saatleri merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Bir grup genç, askere gidecek olan arkadaşları için konvoy eşliğinde girdikleri yolu trafiğe kapatarak yol ortasında oyun oynamaya başladı. Ardından silahla çeşitli noktalardan ateş edilirken, sosyal mesafe ve maske kuralı alt üst edildi. Daha sonra konvoy halinde trafiğe çıkan gençler tehlikeli hareketler sergileyerek, araçlardan sarktılar. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine gelen ekipleri Avrupa Konseyi bulvarı üzerinde konvoyu durdurarak arama çalışması başlattı. Yapılan aramada Emre K. da (20) bir adet kurusıkı tabanca bulundu. Kurusıkı tabanca bulundurmaktan yaklaşık 2 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca yaklaşık gruptan 12 kişiye sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri için idari para cezası uygulandı.
O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Başkan Özdemir mahalle mahalle sahaya indi

Bursa Büyükşehir ve 17 İlçe Belediyesi ortak denetimde

Nilüfer OSB’de korkutan kimyasal fabrika yangını

İnegöl'de virajlı yolda devrilen TIR can aldı

TİMBİR’den İletişim Başkanlığı ve BİK’e teşekkür

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Yükleniyor