Bursa'da korona virüs rakamları işte böyle katlanıyor

Yasaklar kimsenin umurunda değil, asker uğurlamasında koronoya meydan okudular

BURSA HABER 30.10.2020 14:11:00 0
Bursa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yüzde 84 artış açıkladığı Bursa'daki korona virüs rakamlarının neden arttığı ortaya çıktı. Bursa'da dün gece bir asker uğurlama töreninde korona virüs tedbirleri ve trafik kuralları hiçe sayıldı. Polisler kuru sıkı tabancasını da ateşleyen gruba adli ve idari soruşturma başlattı.
81 ilde toplu asker uğurlama törenleri yasaklanırken, Bursa'da vatani görevine gidenleri uğurlayanlar hem korona tedbirlerine hem de trafik kurallarına uymuyor. Bursa’da konvoy eşliğinde asker uğurlayan bir grup genç araçlarıyla girdikleri yolu trafiğe kapattı. Korona virüs tedbirlerini hiçe sayan gençler, ’’ Yolu keserek oyun oynayıp silahla ateş’’ ettiler. Araç konvoyunda bayrakla donatılan otomobilin camından sarkanlar da tehlike oluşturdu.
Olay, akşam saatleri merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Bir grup genç, askere gidecek olan arkadaşları için konvoy eşliğinde girdikleri yolu trafiğe kapatarak yol ortasında oyun oynamaya başladı. Ardından silahla çeşitli noktalardan ateş edilirken, sosyal mesafe ve maske kuralı alt üst edildi. Daha sonra konvoy halinde trafiğe çıkan gençler tehlikeli hareketler sergileyerek, araçlardan sarktılar. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine gelen ekipleri Avrupa Konseyi bulvarı üzerinde konvoyu durdurarak arama çalışması başlattı. Yapılan aramada Emre K. da (20) bir adet kurusıkı tabanca bulundu. Kurusıkı tabanca bulundurmaktan yaklaşık 2 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca yaklaşık gruptan 12 kişiye sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri için idari para cezası uygulandı.
O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” vurgunu: 46 milyon tl

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Yükleniyor