Tarih: 14.02.2024 13:52

Bursa'da kripto para cinayetinde karar: 3 sanığa 25'er yıl hapis

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'da 2021 yılında kripto para hesabıyla ilgili alacak verecek tartışması nedeniyle Halid Ahmed'i öldürttüğü iddia edilen 3 sanığın 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Bursa'da yabancı uyruklu kişinin öldürülmesiyle ilgili 3 sanık 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı

Olay, 2021 yılının temmuz ayında Bursa'nın Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye uyruklu Halid Ahmed (30), başına iki el ateş edilerek yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, katil zanlısı Ali K.K. ve bu kişinin kaçtığı aracı kullanan Ahmed S'yi Kestel ilçesinde suç aleti tabancayla gözaltına aldı. Aynı ülke vatandaşı Saeed S. ise Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Lübnan'a gitmek isterken uçağın kalkışına kısa bir süre kala yakalanarak Bursa'ya getirildi. 

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıkların cezalandırılmasını istedi. Maktulün eşi de sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ahmed S. ve Ali K.K'ye "kasten öldürme" suçundan, Saeed S'ye de "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 25'er yıl hapis cezası verdi. Heyet, firari sanık Mohamad S. hakkındaki yakalama kararının ise devamına hükmetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —