Tarih: 25.03.2024 17:11

Bursa'da "Kütüphaneler Haftası Yılın Okuyucusu" ödülleri sahiplerini buldu

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kütüphaneler Haftası Yılın Okuyucusu" ödül töreni Niyazi Pakyürek Millet Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa'nın okuyan şehir olması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Çocuk kategorisinde en çok kitap okuyan ilk 3 kişi:

Yetişkin kategorisinde en çok kitap okuyan ilk 3 kişi:

Törende konuşan Başkan Aktaş, "Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini kütüphanelerinden anlayabilirsiniz" dedi. Türk milletinin kütüphaneye önem veren bir geleneğe sahip olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Bu bakımdan kütüphane sayısı ve kütüphanelerdeki kitap çeşidi bilgi ağının genişliği açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

Başkan Aktaş, Bursa'nın okuyan bir şehir olması için gayret gösterdiklerini söyledi. 2023 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait kütüphane ve gençlik merkezlerinden bir milyondan fazla kişinin istifade ettiğini belirten Başkan Aktaş, "Bursa'nın okuyan şehir olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda hem etkinliklerle hem de fiziki yatırımlarla şehrimize değer katıyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —