Bursa'da Millet Kütüphanesi'nde sazlı sözlü buluşma

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Altıparmak Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelerek türküler eşliğinde keyifli bir akşam geçirdi.

Bursa
BURSA HABER 7.03.2024 12:53:00 0

Muhabir: Musa Koçak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gençlere verdiği önemi bir kez daha göstererek Altıparmak Millet Kütüphanesi'nde keyifli bir buluşmaya imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, kanun sanatçısı Aytaç Doğan ve orkestrası, içerik üreticileri Muhammet Nahya ve Mehmet Dindar da katıldı.

Yoğun ilgi gören programda Başkan Aktaş, gençlerle birlikte türküler söyledi, taklitlere güldü ve geleceğe dair sohbet etti. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise gençlere tavsiyelerde bulunarak kendilerini geliştirmeleri ve donanımlı olmalarının önemini vurguladı.

Muhammet Nahya ve Mehmet Dindar'ın taklitleri ve Aytaç Doğan'ın müzik dinletisi de geceye renk kattı. Nahya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'yi karşılıklı konuşturduğu skeç büyük beğeni toplarken, Dindar'ın Aziz Yıldırım, Erman Toroğlu ve Bülent Ersoy taklitleri de dinleyenleri kahkahaya boğdu. Aytaç Doğan ise birbirinden güzel eserlerle gençlere keyifli anlar yaşattı.

Gençlere Destek:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik yatırımlarına devam ediyor. Başkan Aktaş, programda yaptığı konuşmada gençlere yönelik yeni projelerin de müjdesini verdi. Başkan Aktaş'ın açıklamasına göre;

  • Genç girişimcilere hibe destekleri sağlanacak.
  • 16 bin öğrenciye burs verilecek.
  • Ulusala ve uluslararası derece elde eden sporculara daimi burslar verilecek.
  • Gençlere "Genç Kart" dağıtılarak kültür ve sanatla buluşmaları sağlanacak.
  • İlköğretimdeki öğrencilere 600 TL'lik kantin desteği sunulacak.