Bursa'da orman yangınları 3'üncü gününde

Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde etkili olan orman yangınıyla Kestel ilçesinde çıkıp Gürsu ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale 3'üncü gününde de sürüyor.

BURSA HABER 28.07.2025 11:51:00 0
Bursa

BURSA’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde etkili olan orman yangınıyla Kestel ilçesinde çıkıp Gürsu ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale 3'üncü gününde de sürüyor. Alevlere 6 uçak, 4 helikopter, 855 kara aracı ve 2 bin 300 personelle müdahale edilirken, yangınla ilgili gözaltına alınan 1 şüphelinin sorgusu sürüyor.

Orhaneli ilçesi Harmancık yolu Meyran mevkisinde 26 Temmuz saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Aynı gün saat 17.30 sıralarında Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını da Gürsu ilçesine ulaştı. Üç gündür devam eden orman yangınlarına 6 uçak, 4 helikopter, 855 kara aracı ve 2 bin 300 personelle müdahale ediliyor. Gürsu'ya ait Karahıdır, İğdir, Ağlaşan, Avdancık mahalleleri, Harmancık'a bağlı Çakmak, Çatalsöğüt, Çamoğlu, Ilıcaksu, Dutluca, Yakuplar ve Gedikler mahallelerinde toplam 3 bin 515 kişi tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Valisi Erol Ayyıldız çalışmaları dün akşam oluşturulan kriz merkezinde takip ederken, ekiplerin gece boyunca karadan müdahalesi sürdü.

1 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Yangınlara ilişkin soruşturma devam ederken, vatandaşlar tarafından ormanda görülen ve aracının kasasında benzin bidonu bulunan Ufuk A. (30), dün Harmancık ilçesinde gözaltına alındı. Eski asker olduğu öğrenilip, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen Ufuk A. vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şüphelinin sorgulaması getirildiği Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde devam ediyor.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLECEK

Diğer yandan söndürme çalışmalarına destek vermek için dün bölgeye giden özel şirkete ait 06 BNL 163 plakalı su tankerinin Kestel ilçesi Narlıdere-Ağlaşan Mahallesi yolunda yaklaşık 100 metre yükseklikten yuvarlanması sonucu yaşanan kazada hayatını kaybeden sürücü Kazım Bayrak, Ahmet Demirel ve Mehmet Şimşek için cenaze namazı kılınacak. Kazım Bayrak ile Mehmet Şimşek'in cenazeleri Bursa'nın Gürsu ilçesinde, Kazım Bayrak'ın cenazesi için memleketi Bolu'da toprağa verilecek. Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gürsu ve Kestel ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor