BURSA'DA ORTALIĞI KARIŞTIRAN İDDİA!

Gemlik'te Borusan Lojistik firmasının liman revizyon projesinde, yakınlardaki bir araziyi alarak deniz kenarındaki yapılaşmayı büyüteceği iddiası ortalığı karıştırdı.

BURSA HABER 24.09.2020 16:20:00 0
BURSA

 Bazı katılımcılar Gemsaz kooperatifi eski başkanını sorumlu tutarken, Belediye Başkanı Sertaslan, söz konusu firmanın ilgili yapılaşma ile alakalı Gemlik Belediye Meclisi ve Büyükşehir Meclisinden planları geçirerek gerekli izinleri aldığını ifade etti. Firmanın daha önce ÇED raporu aldığı alanın küçültüldüğünü de ifade eden Sertaslan, halk arasında iddia edildiği gibi 21 dönümlük bir alan için ÇED sürecinin bulunmadığını, böyle bir durum olduğunda da yine aynı ÇED sürecinin geçerli olacağını ve vatandaşların da bu durumdan haberdar olacağını söyledi. 


  Sertaslan, korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantının tehir edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu toplantının yapılması insan sağlığı açısından doğru olmadığını ifade etti. Çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı zaman zaman tartışmalarında yaşandığı toplantıda firmanın liman sahasını büyüteceği, satışa çıkan ve limana yakın bir alanda bulunan 21 dönümlük denize sıfır alanın da liman sahasına katılacağını, bölgeye sürekli tır giriş çıkışlarının olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. 


  Borusan Lojistik limanı, revizyon planı için ÇED raporu hazırlayan firma ise, iddia edildiği gibi bir saha büyütmenin söz konusu olmadığını, yeşil liman sertifikasına sahip alanda bir takım düzenlemeler ve hatta kısmi küçülmenin dahi yaşanacağı bir çalışma olacağına işaret etti. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri de toplantıyı fesh ederek, gerekli değerlendirmeyi il müdürlüğünde yapacaklarını ve sonucu taraflara ileteceklerini açıkladı. 
 

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor