BURSA'DA ORTALIĞI KARIŞTIRAN İDDİA!

Gemlik'te Borusan Lojistik firmasının liman revizyon projesinde, yakınlardaki bir araziyi alarak deniz kenarındaki yapılaşmayı büyüteceği iddiası ortalığı karıştırdı.

BURSA HABER 24.09.2020 16:20:00 0
BURSA

 Bazı katılımcılar Gemsaz kooperatifi eski başkanını sorumlu tutarken, Belediye Başkanı Sertaslan, söz konusu firmanın ilgili yapılaşma ile alakalı Gemlik Belediye Meclisi ve Büyükşehir Meclisinden planları geçirerek gerekli izinleri aldığını ifade etti. Firmanın daha önce ÇED raporu aldığı alanın küçültüldüğünü de ifade eden Sertaslan, halk arasında iddia edildiği gibi 21 dönümlük bir alan için ÇED sürecinin bulunmadığını, böyle bir durum olduğunda da yine aynı ÇED sürecinin geçerli olacağını ve vatandaşların da bu durumdan haberdar olacağını söyledi. 


  Sertaslan, korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantının tehir edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu toplantının yapılması insan sağlığı açısından doğru olmadığını ifade etti. Çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı zaman zaman tartışmalarında yaşandığı toplantıda firmanın liman sahasını büyüteceği, satışa çıkan ve limana yakın bir alanda bulunan 21 dönümlük denize sıfır alanın da liman sahasına katılacağını, bölgeye sürekli tır giriş çıkışlarının olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etti. 


  Borusan Lojistik limanı, revizyon planı için ÇED raporu hazırlayan firma ise, iddia edildiği gibi bir saha büyütmenin söz konusu olmadığını, yeşil liman sertifikasına sahip alanda bir takım düzenlemeler ve hatta kısmi küçülmenin dahi yaşanacağı bir çalışma olacağına işaret etti. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri de toplantıyı fesh ederek, gerekli değerlendirmeyi il müdürlüğünde yapacaklarını ve sonucu taraflara ileteceklerini açıkladı. 
 

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Nilüfer Belediyesi’nden doğal parfüm atölyesi

Bursaspor’un genç eldiveni geçit vermiyor

Bursa’da eğitime 6,7 milyar liralık dev hamle

TEKNOSAB Lojistik Teknopark Fonu bir yılda rekor getiri sağladı

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Yükleniyor