Bursa’da prefabrik üretiminde dev tesis

Ergünler Yapı Bursa’nın en büyük prefabrik tesisini Kanal 16’ya açtı.

BURSA HABER 5.10.2024 17:04:00 0
Bursa’da prefabrik üretiminde dev tesis

 

Ergünler Yapı, sanayi sektörünün  yüzde 90’unu oluşturan prefabrik üretiminde Bursa’nın en büyük tesisini kurdu. Ergünler Yapı Prefabrik,  Kestel Soğuksu’da 25 bini kapalı, 50 bini istim sahası olmak üzere toplamda 75 bin metrakerlik bir alanda üretim yapıyor. Ergünler Prefabrik Yapı Genel Müdürü Altuğ Akbayır, “Günlük 250 bin metreküplük üretimimizle, Bursa’daki toplam prefabrik üretimini tek başımıza gerçekleştireceğiz. Amacımız Bursa’ya daha fazla hizmet etmek” dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği yönetimi Ergünler Prefabrik Yapı’nın Soğuksu’daki dev üretim tesisine inceleme gezisi düzenledi. İMO İnegöl Temsilcisi Semih Ulusoy, tesisi gezme amaçlarının meslektaşlarının bilgi ve birikimlerini arttırmak olduğunu kaydederek, “Ben daha önce de farklı yerlerde prefabrik tesislerini gezdim. Ancak burası gerçekten çok güzel bir tesis olmuş.  Böyle bir tesisi hayata geçirdikleri için kendilerine teşekkür ederiz” dedi. 

 

------------------------

“BURSA’NIN EN BÜYÜK TESİSİYİZ” 

Ergünler Prefabrik Yapı Genel Müdürü Altuğ Akbayır, bulundukları alanın Kestel  Soğuksu Mahallesi’nde bir betonerme prefabrik sanayi üretim tesisi olduğunu hatırlatarak, şimdilik 12 bin, tamamlandığında ise 25 bin metrekarelik  kapalı alan, 50 bin de istim sahası olmak üzere toplamda 75 bin metrekarelik dev bir tesis kurduklarını  belirtti. 250 kişiyi istihdam edecek tesiste günlük 250 bin metreküp üretim planladıklarını anlatan Akbayır, “Bursa’da bu işi yapan üretim tesislerinin toplamı kadar üretim yapacağız” dedi. 40 yıldır sektörün içinde olduğunu anlatan Akbayır, Ergünler Yapı ekibinin de deneyimli ve konusuna hakim uzmanlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. 

 

 

 

“AMACIMIZ BURSA’YA HİZMET” 

“En büyük amacımız Bursa’ya hizmet etmek” diyen Akbayır, prefabrik üretim tesislerinin sanayi sektörü için önemini şu sözlerle anlattı:

“Sanayi yapıları büyük açıklık isteyen, yani kolon açıkılıklarının geniş olması gereken yapılardır. Bunun için de yapılarınız ya betonerme prefabrik olmalı ya da çelik olmalı. Ancak çelik yapılar hem bakım hem de kuruluş masrafları hayli maliyetli olduğu için betorenme prefabrik yapılar tercih edilir. Zaten Türkiye genelinde sanayi yapılarının yüzde 90’ı da betonerme prefabrik yapılardır. Bursa’da ve çevre illerde sanayileşme hızla artıyor. Burada temel ihtiyaç yapılardır. Sanayide  katlı prefabrik yapılar da inşa edebiliyoruz. Ergünler Prefabrik Yapı olarak 20 bin metrekare bir prefabrik üretim tesisini 4 veya 5 ay gibi kısa bir zamanda yapabiliyoruz. Bu da çok kısa bir zaman dilimidir. Kapalı alanda üretim yapmamızın,iklim şartlarından olumsuz etkilenmeme gibi bir avantajı var.”

 

 

 

“DEPREME DAYANIKLI PREFABRİK YAPILAR ÜRETİYORUZ”

Tekniğine uygun yapmak kaydıyla, çelik veya betonerme fark etmeksizin tüm yapıların depreme dayanıklı olacağını belirten Akbayır, tesisi kurarken öncelikli hedeflerinin depreme dayanıklı tesisler üretmek olduğunun altını çizdi. Yıllardır sektörün içinde olmalarının avantaj olduğunu ifade eden Akbayır, “Bizim inşa ettiğimiz yapıların depremde bir sıkıntısı olmaz. Hesabımızı ve planlamamızı depreme göre yapıyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

“DEPREMDE SANAYİ YAPILARI DA AYAKTA KALMALI”

İnşaat Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği yönetimi de Ergünler Prefabrik Yapı’nın Soğuksu’daki dev üretim tesisine inceleme gezisi düzenledi. Tesisi gezdikten sonra Kanal 16 mikrofonlarına konuşan İMO İnegöl Temsilcisi Semih Ulusoy, tesisi gezme amaçlarının meslektaşlarının bilgi ve birikimlerini arttırmak olduğunu kaydederek, Ergünler Prefabrik Yapı Genel Müdürü Altuğ Akbayır’a teşekkür etti. Altuğ Akbayır’ın deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirten Ulusoy, “Ben daha önce de farklı yerlerde prefabrik tesislerini gezdim. Ancak burası gerçekten çok güzel bir tesis olmuş.  Böyle bir tesisi hayata geçirdikleri için kendilerine teşekkür ederiz. İnşallah Bursa için güzel işler yaparlar” dedi. Deprem bölgesindeki deneyimlerini de anlatan Ulusoy, “Bu işi herkes yapmak istiyor ama üretim ve imalat bu işin en önemli noktası. Deprem riskine hep konutlar açısından bakıyoruz ama Bursa’da sanayinin de ayakta kalması gerekir. Bu nedenle, bu yapılar çok önemli. Hem üretirken, hem de uygularken çok dikkat edilmesi gerekir. Ben Altuğ Beylerin bu işi başaracaklarına inanıyorum” dedi. 

 

 

 

 

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Yükleniyor