Tarih: 20.08.2024 16:17

Bursa’da simide %20 zam

Facebook Twitter Linked-in

Simit zammına esnafın savunması: “Un, yağ ve susam fiyatları yükseldi”

 

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamul İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, simit fiyatlarına yapılan % 20 zammın nedenini açıkladı. Pınar son zammın 8 ay önce yapıldığını hatırlatarak, “Bu süreçte kira, un, susam ve yağ gibi girdilerin fiyatları yükseldi. Bu da esnafımızın belini büküyordu’’dedi.

 

 

“MALİYET ARTMAZSA 2024’TE YENİ ZAM OLMAZ “

 

Kanal 16’ya konuşan Bursa Simitçiler Unlu Mamul İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, son simit zammını değerlendirdi. Yönetim kurulu  ve fiyat tespit komisyonunun  değerlendirmeleri sonucunda %20 zamda karar kıldıklarını anlatan Pınar, “Ham madde fiyatları artmazsa 2024’ü bu şekilde geçirmeyi hedefliyoruz ama fiyatlarda bir artış olursa yeni çalışmalarımız olacak” dedi. 

 

“SİMİT ZAMMINDAN BİZ DE MUTLU DEĞİLİZ” 

 

Yağ, un ve  şeker fiyatlarında ciddi anlamda yükselme olduğunu  kaydeden Pınar, şöyle devam etti: “Hammaddede büyük bir fiyat artışı yaşanıyor. Dolayısıyla, bu durumun piyasaya yansıması kaçınılmazdı. Ancak bir  Bursa işletmecisi olarak simide yapılan zamdan memnun değiliz. Keşke aldığımız ürünün de, sattığımız ürünün de fiyatı sürekli değişmese.  Zam yapmaktan biz de memnun değiliz”. Pınar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yurt dışında susam ve tahin ihracatı için yaptığı ziyaretlere de atıfta bulunarak “Güçlü devletler, susam ve tahin gibi ürünlerin üretildiği ülkelere odaklanarak bu ürünlerin fiyatlarını arttırıyor. Bu durum, ürünlerin pahalılaşmasına neden oluyor” diye konuştu. 

 

Muhabir: Tuanna Ahsen Hasdemir

Kameraman: Muhammed İmrek

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —