Bursa'da tarihi bir gelişme: "Cuma" adında biyonik asistan projesi başladı

Bursa'da bir bilişim firması, robotik kodlama eğitim materyali olarak tasarlanan "Cuma" adındaki robotu, yetişkin insan boyutunda, yürüyebilen, konuşabilen ve öğrenebilen bir asistana dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Bursa
BURSA HABER 15.03.2024 12:13:00 0

Bursa'da Ulutek Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren Biorobotec firması, robotik kodlama eğitim materyali olarak tasarladığı "Cuma" adındaki robotu, yetişkin insan boyutunda, yürüyebilen, konuşabilen ve öğrenebilen bir asistana dönüştürmek için çalışma başlattı.

2002 yılından beri yazılım sektöründe hizmet veren Biorobotec firması, Ulutek Teknopark'ın avantajlarını kullanarak kodlama eğitim seti, asistan robot ve insansı biyonik robot üzerine çalışmalar yürütüyor.

Firma, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle ilk aşamada robotik kodlama eğitim materyali olarak kafa, yarım gövde ve kollar şeklinde üretilen, kadın erkek, çocuk yetişkin ayrımı yapabilen, karşısındaki kişinin el, yüz hareketlerini taklit edebilen robotun prototipini 6 ayda tamamladı.