Bursa'da tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Türkiye'nin Otomobili fabrikası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan,''Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz'' dedi.

GÜNDEM 18.07.2020 18:53:00 0
Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
 
Türkiye'nin Otomobili fabrikası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla temel atma töreni düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan,''Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz'' dedi.
Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri'nin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, (Yerli Otomobil) "60 yıllık hayalimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmayla gerçeğe dönüştürüyoruz. Tarihi bir adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Türkiye'nin otomobili sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi. Ülkemizin büyüyüp güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar yoğun bir karalama kampanyası başlattılar. Hayatlarında ülke ve millet hayrına bir çivi çakmamış olanlar koro halinde iftira üretme yarışına koyuldular.

60 yıl sonra bile olsa Türkiye'nin böyle bir hamleye girişmesi içimizdeki bazı çevrelerin adeta kabusu haline geldi. Tüm çabalarına rağmen projede bir kusur bulamadılar.

Salgına rağmen devasa bir projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara en güzel cevabı veriyoruz.

'Bu proje (yerli otomobil) yatırım zincirimizin altın halkasıdır.

DEVRİM ARABALARINA DA AYNI ŞEKİLDE SALDIRDILAR!

Devrim arabaları en başından itibaren öksüz kalmış; basın, bürokrasi ve siyasette güçlü uzantıları olan ithalatçı lobi tarafından basit gerekçelerle devre dışı bırakılmıştır. Türkiye'nin Otomobili'ni tanıttığımızda bizi eleştirenlerin hepsi 60 yıl önce Devrim arabalarına aynen bu şekilde saldırıyorlardı.

Son 18 senede neleri başardıysak sabotajlara, tehditlere rağmen başardık. Son 18 yılda tabiri caizse hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin büyüklüğü karşısında geri adım atmadık. Asla umutsuzluğa kapılmadık.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımız istihdam edilecek

ARACIMIZI 2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE BANTTA İNDİRMEYİ PLANLIYORUZ

Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz.

İZLEMEK İÇİN

 

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Yükleniyor