Bursa’da tek böbrekle yaşama dönüş

Bursa’da tek böbrekli hastanın 15 santimetrelik tümörü başarılı bir ameliyatla alındı.

Bursa’da tek böbrekle yaşama dönüş
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 29.08.2024 10:19:00 0

Bursa’da kanlı idrar şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki İsmail İlman’ın, doğuştan tek böbrekli olduğu ve bu böbrekte 15 santimetrelik bir kitle bulunduğu tespit edildi. 

 

Diyalize bağlı kalmak istemeyen İlman, Medicana Bursa Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir açık parsiyel nefrektomi ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ahmet Şahan ve ekibi tarafından 4 saat süren zorlu operasyonda, böbrekteki tümörlü kitle alındı. Ameliyat sonrası hastanın durumu iyiye giderken, diyalize bağlı kalmadan hayatına devam edebileceği belirtildi. Ameliyatın ardından taburcu olacağı öğrenilen İsmail İlman’ın oğlu, babasını diyalizden kurtaran doktorlara minnettarlığını dile getirdi.

 

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şahan, ameliyatın zorlu bir süreç olduğunu belirterek, hastayı kanserden ve diyalizden kurtardıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver de hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yakın zamanda taburcu edileceğini söyledi.