Bursa'da türbeye çirkin saldırı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 600 yıl önce İshak Paşa'nın yaptırdığı İshakpaşa türbesinin duvarlarına kimliği belirsiz şahıslar tarafından yazılar yazarak hasar verildi.

ASAYİŞ 23.04.2021 15:19:00 0
Bursa

  Bu duruma tepki gösteren İshakpaşa Caminin imamı Mehmet Nuri Memiş, “Geçtiğimiz zamanlarda da bu konuda pek çok sıkıntılar yaşadık. Alanımız çok büyük bir alan burası komple sit alanı diyebiliriz. Yaşayan bir tarih, mezar taşlarımızın tahrip edildiğini, türbe kapımızın geçen sene kırıldığını bununla alakalı zaman zaman yetkililere hep uyarılarımız ikazlarımızı hatırlatmalarımızı yapıyoruz ama maalesef bir arpa boyu yol almış değiliz. Bu gün işte görmüş olduğunuz gibi yine türbemizin giriş kapısında ağza alınmayacak küfürler hakaretler ve buna benzer bizlere yakışmayan bu ortama yakışmayan, bizim gençlerimize yakışmayan sözlerin buralara yazıldığını kazındığını görmekteyiz. Burada biz genç kardeşlerimizi zaman zaman görüyoruz. Sigara içtiklerine, şarkı türkü söylediklerine şahit oluyoruz. Burada mezar ve türbe var. Yani insana ölümü hatırlatması gereken yer. Bu dünyanın nasıl boş bir hayat olduğunu hatırlatması gereken bir mekanda burada görülmemesi gereken olayların olması bizleri üzmekte" dedi. 


  Yetkililere seslenen Memiş, "Bu güzel mekan ecdadımızdan bizlere emanet. Buraya sahip çıkalım. Buraya güvenlik görevlisi verelim. İnşallah gelecek nesillere bu güzel mekanı da olumlu bir şekilde tahrip edilmemiş şekilde bırakmayı cenabı Allah bize nasip etsin diyoruz. Buradaki bütün esnaf kardeşlerimize de sesleniyoruz. Her an 24 saat bura da olamıyoruz. Dolayısıyla böyle nahoş hadiseli olayları gördükleri zaman en azından bize yada emniyete haber versinler. İnşallah bundan sonra böyle hadiseler yaşamayız” diye konuştu. 


 

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

İnegöl’de kokoreççi önündeki cinayet: Güvenlik kamerasına yansıdı

BTSO’dan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için ortak vizyon toplantısı

İnegöl’de aile sağlığı yatırımı

Bursa’da üç ilçede su kesintisi

Bursa’da kriz hazırlığı

İlaç fiyatları değişti: Karar Resmi Gazete'de

TÜİK: Güven azaldı

Nilüfer’den altın zafer

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yükleniyor