Bursa'da yapay zeka eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapay zeka teknolojilerini kamu hizmetlerine entegre etmek için Prof. Dr. Haydar Özkan'ın sunumuyla kapsamlı bir eğitim düzenledi.

Bursa
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 29.08.2024 13:35:00 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, personeline yönelik periyodik eğitim çalışmalarında "Kamu Kurumlarında Yapay Zeka Kullanımı" konulu bir eğitim düzenledi. Eğitim, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Eğitimde, Bursa Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haydar Özkan yapay zeka teknolojileri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Özkan, ChatGPT gibi doğal dil işleme araçlarının tanıtımı ve etkili kullanımı, Türkiye ve dünyada bu teknolojilerin nasıl uygulandığı gibi konulara değindi.

 

Program, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, iştirakler ve ilçe belediyelerinden personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, yapay zeka araçlarının belediye hizmetlerinde nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmalar yapıldı ve yapay zeka temelli proje önerileri paylaşıldı.