Bursa'da yaşlılar ve engelliler için yeni projeler yolda

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik yeni projeleri açıkladı.

Bursa
GÜNDEM 24.03.2024 10:42:00 0

Yeni dönemde hayata geçirilecek projeler arasında "Evde Destek Projesi", "Hasta Yakınları Konuk Evi", "Mola Evi" ve "Gündüzlü Bakımevi" gibi projeler yer alıyor.

Evde Destek Projesi: Belirli hastalıkları olan ve evde bakım ihtiyaçları olan yaşlılara evlerinde hizmet verilecek. Mobil ekipler, yaşlıların temizlik ve ev tamiratı gibi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Hasta Yakınları Konuk Evi: Uzun süre tedavi gerektiren hastalıklarda hasta yakınlarına konaklama imkanı sunulacak. Konuk evi, Bursa Şehir Hastanesi bölgesinde hayata geçirilecek.

Mola Evi: Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar gün boyunca misafir edilecek. Mola Evi'nde sanat atölyeleri, sinema ve drama odası, kütüphane ve kuaför standı gibi imkanlar sunulacak.

Gündüzlü Bakımevi: Özel gereksinimli bireylerin eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamına yönelik çalışmalar yürütülecek. Ayrıca Alzheimer ve otizm gündüzlü bakımevi de hayata geçirilecek.

Başkan Aktaş: "Bu projelerle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmayı, ailelerine destek olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz."

Proje detayları:

Evde Destek Projesi: 2024 yılından itibaren 5 bin yaşlıya hizmet verilecek.
Hasta Yakınları Konuk Evi: 50 yatak kapasiteli olacak.
Mola Evi: 100 kişilik kapasiteyle hizmet verecek.
Gündüzlü Bakımevi: 200 kişilik kapasiteye sahip olacak.