Tarih: 08.10.2024 12:57

Vatandaştan tepki: “Bu evler nasıl yapılıyor, yetkililer neden müdahale etmiyor?”

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Hakimiyet’in haberine göre, ünlü bir emlak sitesinde parsel parsel satışa çıkarılan bu evler, hobi bahçesi adı altında bölgedeki tarım alanlarını işgal etmiş durumda. Gölet etrafına kurulan tiny houselar, doğanın tahrip edilmesine ve çevrede biriken çöplerin yarattığı kirliliğe dikkat çekerken, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konu gündeme taşındı. Göletin etrafındaki tarım arazilerinde hobi bahçesi adı altında kurulan bu taşınabilir evler, vatandaşlar tarafından görüntülendi ve ünlü bir emlak sitesinde parsel parsel satışa sunuldu.

Vatandaşın tepkisi: "Doğa katlediliyor!"

Doğa sporları yapan bir grup üyesi, Hasanağa Göleti çevresinde yaptığı yürüyüş sırasında tiny house yapılaşmasını fark etti. WhatsApp ihbar hattına gönderilen mesajda, "Her hafta sonu Bursa’nın farklı noktalarında doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta Hasanağa Göleti çevresinde doğanın nasıl tahrip edildiğine bir kez daha şahit oldum. Göletin kenarında çok sayıda tiny house inşa edilmiş. Pislikten geçilmiyor. Bu evler nasıl yapılıyor, yetkililer neden müdahale etmiyor?" ifadeleri yer aldı.

NİLÜFER BELEDİYESİ NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Tarım arazileri üzerine kurulu kaçak yapılara karşı Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım Belediyesi kararlı şekilde mücadele ederken, Nilüfer Belediyesi’nin edilgen tutumu dikkat çekici bir noktaya geldi. Osmangazi Belediyesi ekipleri, Gökçeören’deki lüks kaçak villaları yerle bir ederken, Mudanya Belediyesi de tiny house tipi evleri yıkmayı sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi ekipleri ise haftada 3 gün yıkım gerçekleştirerek, kaçak yapılara taviz vermediğini gösteriyor. Ancak Nilüfer Belediyesi, kendi encümeninin aldığı yıkım kararını bile aylar geçmesine rağmen uygulamadı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kaçak yapılar konusunda kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriye bugüne kadar yanıt veremedi. 

 

FOTO:BursaHakimiyet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —