Bursa’da yüzlerce Tiny House nasıl satılıyor?

Çoğu tarım alanı üzerine kurulu Tiny House’ların üretimi ve satışı hız kesmeden devam ediyor. İnternette satışa konan Tiny House ilanları, eşyalı ve eşyasız şekilde satılıyor.

BURSA HABER 9.09.2024 11:50:00 0
Bursa’da yüzlerce Tiny House nasıl satılıyor?

Bursa Valiliği ve Tarım Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle kaçak yapılar sökülürken, yüzlerce Tiny House’un nasıl ve kimlere satıldığı merak ediliyor. Diğer yandan Tiny House’lar ağırlıklı olarak Nilüfer’de görülürken, Nilüfer Belediyesi’nin konuyla ilgili sessizliği dikkat çekiyor. Dağyenice Akçalar mevkiinde, 19 kaçak villa için Nilüfer Belediyesi Encümeni yıkım kararı almış ancak aradan aylar geçmesine rağmen yıkım gerçekleşmemişti.

Bursa’da tarım alanları üzerine kurulan Tiny House’ların üretimi ve satışı devam ediyor. Kanal 16 Haber Merkezi’ne çok sayıda kaçak Tiny House fotoğrafı geliyor. Kaçak Tiny House’lar ağırlıklı olarak Nilüfer Dağyenice ve Fadıllı mahalleleri, Mudanya Çepni Mahallesi ve Karacabey Uluabat Gölü çevresinde görülüyor. Nilüfer Belediyesi’nin konuyla ilgili sessizliği dikkat çekiyor. Dağyenice Akçalar mevkiinde, 19  kaçak villa için Nilüfer Belediyesi Encümeni yıkım kararı almış ancak aradan aylar geçmesine rağmen, yıkım gerçekleşmemişti. Satışının daha kolay ve pahalı olması nedeniyle Tiny House’lar tarım alanları üzerinde, göl ve dağ manzaralı olarak kuruluyor. Tarım alanlarının parsel parsel ve gayriresmi şekilde kooperatif hissesi şeklinde satılmasıyla kurulan Tiny House tesislerine, Bursa Valiliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü göz açtırmıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün elinde 200’den fazla dosya bulurken, çok sayıda kaçak Tiny House’un sökümü gerçekleşti. Diğer yandan çoğu tarım alanı üzerine kurulu Tiny House’ların  üretimi hız kesmeden devam ediyor. İnternette satışa konan Tiny House ilanları, eşyalı ve eşyasız şekilde satılıyor. Yüzlerce Tiny House’un nasıl ve kimlere satıldığı merak ediliyor.

 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

Bursaray arızası sonrası Başkan Bozbey'den açıklama!

Trump “görüştük” dedi, İran yalanladı: “Hiçbir temas yok”

Erol Köse hayatını kaybetti

Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Yıldırım’a modern pazar alanları kazandırılıyor

Bursa’da ‘kız meselesi’ kavgası kanlı bitti

Maliye 'lüks harcama' yapan 16 bin 300 kişinin peşinde

Yıldırım’da temel fotoğrafçılık kursu başladı

Trump'tan flaş karar! Enerji tesislerine saldırı 5 gün ertelendi!

Başkan Erol, kırsalda bayramı ilçe ilçe yaşattı

Altın ve gümüşte sert kayıp

CHP ve AK Parti bayramlaşmasından çarpıcı notlar

Osmangazi’den kadınlara girişim desteği

Levi-Strauss’un düşünce mirası Nilüfer’de konuşuldu

Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davasında karar

Bursaspor’da kombine satışı başlıyor!

Bursa’da aranan 8 kişi operasyonla yakalandı

Bursa'da bıçaklı kavga can aldı

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

Yükleniyor

loading