Bursa’da yüzlerce Tiny House nasıl satılıyor?

Çoğu tarım alanı üzerine kurulu Tiny House’ların üretimi ve satışı hız kesmeden devam ediyor. İnternette satışa konan Tiny House ilanları, eşyalı ve eşyasız şekilde satılıyor.

Bursa’da yüzlerce Tiny House nasıl satılıyor?
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 9.09.2024 11:50:00 0

Bursa Valiliği ve Tarım Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle kaçak yapılar sökülürken, yüzlerce Tiny House’un nasıl ve kimlere satıldığı merak ediliyor. Diğer yandan Tiny House’lar ağırlıklı olarak Nilüfer’de görülürken, Nilüfer Belediyesi’nin konuyla ilgili sessizliği dikkat çekiyor. Dağyenice Akçalar mevkiinde, 19 kaçak villa için Nilüfer Belediyesi Encümeni yıkım kararı almış ancak aradan aylar geçmesine rağmen yıkım gerçekleşmemişti.

Bursa’da tarım alanları üzerine kurulan Tiny House’ların üretimi ve satışı devam ediyor. Kanal 16 Haber Merkezi’ne çok sayıda kaçak Tiny House fotoğrafı geliyor. Kaçak Tiny House’lar ağırlıklı olarak Nilüfer Dağyenice ve Fadıllı mahalleleri, Mudanya Çepni Mahallesi ve Karacabey Uluabat Gölü çevresinde görülüyor. Nilüfer Belediyesi’nin konuyla ilgili sessizliği dikkat çekiyor. Dağyenice Akçalar mevkiinde, 19  kaçak villa için Nilüfer Belediyesi Encümeni yıkım kararı almış ancak aradan aylar geçmesine rağmen, yıkım gerçekleşmemişti. Satışının daha kolay ve pahalı olması nedeniyle Tiny House’lar tarım alanları üzerinde, göl ve dağ manzaralı olarak kuruluyor. Tarım alanlarının parsel parsel ve gayriresmi şekilde kooperatif hissesi şeklinde satılmasıyla kurulan Tiny House tesislerine, Bursa Valiliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü göz açtırmıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün elinde 200’den fazla dosya bulurken, çok sayıda kaçak Tiny House’un sökümü gerçekleşti. Diğer yandan çoğu tarım alanı üzerine kurulu Tiny House’ların  üretimi hız kesmeden devam ediyor. İnternette satışa konan Tiny House ilanları, eşyalı ve eşyasız şekilde satılıyor. Yüzlerce Tiny House’un nasıl ve kimlere satıldığı merak ediliyor.

 

Haber: Mustafa ÖZDAL