Bursa'da zabıtadan fırınlara sıkı denetim

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede hizmet veren 66 ekmek fırını ile 104 unlu mamuller işyerine denetim gerçekleştirdi.

BURSA HABER 16.01.2021 18:53:00 0
Bursa

 İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede hizmet veren 66 ekmek fırını ile 104 unlu mamuller işyerine denetim gerçekleştirdi. 7 işyerine genel temizlik, ruhsata aykırı faaliyet, eksik gramaj ve fiyat tarifesi bulundurmamaktan cezai işlem uygulandı.
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınları ve unlu mamuller işyerlerine zabıta ekipleri tarafından sıkı bir denetim gerçekleştirildi.
7 ekiple 3 günde 170 işyeri denetlendi
Hafta içerisinde 14 zabıta personelinden oluşan 7 ayrı ekiple sahaya inen İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 3 günde şehrin muhtelif yerlerinde hizmet veren 66 ekmek fırını ve 104 unlu mamuller işyeri olmak üzere toplam 170 işyerini mercek altına aldı.
Yapılan denetimlerde; işyeri açma ve çalışma belgesi, fiyat tarifesi, genel temizlik hususları, personel temizliği, uyarıcı levhalar, yaya yolu işgali, gramaj, ruhsata aykırı faaliyette bulunup bulunulmadığı ve covid-19 tedbirlerine uyulması gibi konular incelendi. Denetimler sonucunda 7 işyerine ruhsata aykırı faaliyet, fiyat tarifesi bulundurmamak ve eksik gramaj ihlallerinden cezai işlem uygulandığı açıklandı.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, her iş koluna yönelik denetimlerin aralıksız süreceği ifade edildi.

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Dev derbiye saatler kaldı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Bursa’da cinsiyet kalıplarını yıkan eğitimler

Papa 14. Leo, İznik’e geldi

Başkan Erdoğan: “Devlet-millet bağını her zamankinden daha güçlü hale getirdik”

Nilüfer Belediyesi’nde Çatalhöyük konuşuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "Terörsüz Türkiye" mesajı

İnegöl’de sanayinin park sorununa büyük çözüm

CHP 39. Kurultayı Ankara’da toplandı

Osmangazi Belediyespor’un yıldızı Türkiye International’da birinci

Bursa Büyükşehir LoRa Alliance’a üye oldu

Yükleniyor