Tarih: 05.08.2018 13:05

BURSA´DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA EMRE USLU DETAYI

Facebook Twitter Linked-in

BURSA´DAKİ FETÖ OPERASYONUNDA EMRE USLU DETAYI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ´nün yeni yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda ilginç detaylar ortaya çıktı.

Polis ekiplerince çok sayıda adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda aralarında FETÖ tarafından yeni yapılanmayı yönlendirmek üzere atanmış sözde il imamı ve eğitim danışmanının da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmada, gözaltına alınanların, ABD´de firari bulunan örgüt liderlerinden Emre Uslu tarafından twitter aracılığıyla atılan ?Evlerinizi değiştirin´ talimatıyla adres değişikliği yaptığı ve haberleşmek için yeni şifreli programlar geliştirdiği belirlendi.

Uslu, yine sosyal medya hesabından FETÖ´cüleri yakalanma ihtimaline karşı uyararak, evlerine giderken aynı güzergahı kullanmamaları ve sosyal medyayı yakından takip etmeleri gerektiğini yazdı.

YENİ ŞİFRELİ PROGRAMLAR ÇIKTI

Operasyonda gözaltına alınan şahısların dijital materyallerine de el konuldu. Yeni yapılanmanın, yurt dışı ve yurt içinde örgüte destek vermeye devam eden üyelerle haberleşmek için yeni şifreli programlar geliştirdiği de tespit edildi.


/kanal16haber.com/2018-8/5/164100684b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —