Bursa'daki denetimlerde 532 bin 800 TL 'maske' ve 'sosyal mesafe' cezası

BURSA'da koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında umuma açık alanlarda ve eğlence mekanlarında denetim yapıldı.

ASAYİŞ 20.10.2020 11:20:00 0
Bursa

Denetimlerde, sosyal mesafeye uymayan 168 kişiye 529 bin 200 lira, 4 kişiye ise maske takmadıkları için 900 liradan 3 bin 600 lira para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı, 81 ile koronavirüs denetimleri konulu genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen aşamanın Sağlık Bakanlığı ile birlikte değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine ek kararların alındığı kaydedildi. Genelgeye göre, 7 gün boyunca her gün ayrı konuda olmak üzere, ülke genelinde genel denetimler düzenlenecek.

Genelgenin ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanlarında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde mekanlardaki sosyal mesafe, çalışanların ve müşterilerin maske kuralına uyup uymadıkları kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanırken, Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi’nde yapılan uygulamalarda bir kafede garson olarak çalışan Mine D. (24) maskesiz olarak yakalandı. Ekipler Mine D.’yi önce uyarıp maskesini taktırdı, daha sonra da maske kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle 900 lira para cezası kesti.

168 KİŞİYE 529 BİN 200 LİRA SOSYAL MESAFE CEZASI

Uygulamada 63 iş yeri denetlenirken, 676 kişinin UYAP sorgusu yapıldı. Sorgulamalarda hakkında arama kararı bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Ruhsatsız olduğu belirlenen 3 iş yeri mühürlenirken 5 iş yerine kapalı alanda sigara içilmesi nedeniyle cezai işlem uygulandı. 21 iş yerine sigortasız işçi çalıştırmak, 3 iş yerine alkol ruhsatı olmadığı halde alkol servisi yapmaktan, 1 iş yerine canlı müzik çaldırmaktan işlem yapıldı. Ekipler 10 iş yeri sorumlusunun mesul müdürlük belgelerinin olmadığını belirlerken, 6 iş yerine sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle ceza kesti. Uygulamada 168 kişiye sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle 3 bin 150 liradan toplam 529 bin 200 lira 4 kişiye ise maske takmadıkları için 900 liradan 3 bin 600 lira para cezası kesildi.

 

Suriye yönetimi ile SDG heyeti arasında Şam'da yeni bir görüşme yapıldı

Başkan Bozbey gençlerle buluştu

Bursa'da lodos bugün de etkisini sürdürüyor

Yunanistan'da kriz! Havaalanları kapatıldı: Uçaklar Türkiye'ye yönlendirildi

Özcan Alper, “Erken Kış” ile Nilüfer’de seyirciyle buluştu

Ali Mahir Başarır’dan Osmangazi’ye tam not

Ak Parti'den Maduro'nun kaçırılmasına sert tepki!

Büyükşehir üreticiye nefes oluyor

Bursa'da dere yatağına düşen kişi öldü

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 4 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

Yükleniyor