Bursa'dan depremzedelere kandil sıcaklığı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde depremzedelere moral vermek için Hatay'da çeşitli etkinlikler düzenledi.

BURSA HABER 7.02.2024 10:05:00 0
Bursa

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaraların sarılması için önemli bir gayret gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi, asrın felaketinin yıl dönümünde de depremzedeleri unutmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Miraç Kandilinde Depremzedelere Moral Verdi

Miraç Kandili'nde Hatay'a giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelere kandil simidi ve süt dağıttı. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Büyükşehir'in konteyner kentlerinde de kandil simidi ve süt dağıtılırken, çocuklar da unutulmadı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 1. Bölgede kurduğu konteyner kente yapılan kütüphaneye 1200 kitap ve kütüphane malzemesi teslim edilirken, 3. Bölgedeki konteyner kente de özellikle çocuk ve gençlerin moral bulması için 2 adet masa tenisi ve 2 adet langırt masası kuruldu.

Başkan Aktaş: "Bir Elimiz Hep Bölgede Olacak"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere afetten etkilenen bütün illerde depremin ilk gününden beri önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Bölgede 2300 personel ve 700'ü aşkın araç ve ekipmanla hizmet verdiklerini belirten Başkan Aktaş, tüm yaralar sarılıp, bölgede hayat normale dönene kadar da çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Aktaş, "Bu süreçte bir elimiz hep o bölgede olacak. Giden canları geri getirmek mümkün değil tabii ki. Ancak biz depremzede vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onlara moral vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Kurduğumuz konteyner kentlerde kalan çocuklarımızın kitap, tenis masası ve langırtla ilgili bazı talepleri vardı. Onları da yerine getirdik. Bu vesileyle yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralara da şifalar diliyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın diye dua ediyorum" dedi.

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Yükleniyor