Bursa'dan depremzedelere kandil sıcaklığı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde depremzedelere moral vermek için Hatay'da çeşitli etkinlikler düzenledi.

BURSA HABER 7.02.2024 10:05:00 0
Bursa

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaraların sarılması için önemli bir gayret gösteren Bursa Büyükşehir Belediyesi, asrın felaketinin yıl dönümünde de depremzedeleri unutmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Miraç Kandilinde Depremzedelere Moral Verdi

Miraç Kandili'nde Hatay'a giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelere kandil simidi ve süt dağıttı. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Büyükşehir'in konteyner kentlerinde de kandil simidi ve süt dağıtılırken, çocuklar da unutulmadı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 1. Bölgede kurduğu konteyner kente yapılan kütüphaneye 1200 kitap ve kütüphane malzemesi teslim edilirken, 3. Bölgedeki konteyner kente de özellikle çocuk ve gençlerin moral bulması için 2 adet masa tenisi ve 2 adet langırt masası kuruldu.

Başkan Aktaş: "Bir Elimiz Hep Bölgede Olacak"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere afetten etkilenen bütün illerde depremin ilk gününden beri önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Bölgede 2300 personel ve 700'ü aşkın araç ve ekipmanla hizmet verdiklerini belirten Başkan Aktaş, tüm yaralar sarılıp, bölgede hayat normale dönene kadar da çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Aktaş, "Bu süreçte bir elimiz hep o bölgede olacak. Giden canları geri getirmek mümkün değil tabii ki. Ancak biz depremzede vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onlara moral vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Kurduğumuz konteyner kentlerde kalan çocuklarımızın kitap, tenis masası ve langırtla ilgili bazı talepleri vardı. Onları da yerine getirdik. Bu vesileyle yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralara da şifalar diliyorum. Rabbim milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın diye dua ediyorum" dedi.

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

İnegöl’de kokoreççi önündeki cinayet: Güvenlik kamerasına yansıdı

BTSO’dan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için ortak vizyon toplantısı

İnegöl’de aile sağlığı yatırımı

Bursa’da üç ilçede su kesintisi

Bursa’da kriz hazırlığı

İlaç fiyatları değişti: Karar Resmi Gazete'de

TÜİK: Güven azaldı

Nilüfer’den altın zafer

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yükleniyor