BursaFotoFest bu yıl sanal ortamda düzenlenecek

Dünya’da bir Bursa markası haline gelen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğr

BURSA HABER 12.08.2020 13:32:00 0
BursaFotoFest bu yıl sanal ortamda düzenlenecek

Dünya’da bir Bursa markası haline gelen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle 2011 yılından beri gerçekleştirilen BursaFotoFest 2020, ‘Uzak/Yakın’ teması ile 16-24 Ekim 2020 tarihleri arasında yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında online olarak düzenleniyor. Dünyaca ünlü fotoğrafçıları bu sefer sanal ortamda fotoğraf tutkunları ile buluşturacak olan festivalin yürütme kurulu toplantısı Bursa Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk, Yerel Gündem Şube Müdürü İbrahim Karaman, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Festival Küratörü Kamil Fırat, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BUFSAD üyesi Ayhan Polat ve Bursa Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu Temsilcisi Meral Kuru’nun katıldığı toplantıda, BursaFotoFest’in detayları hakkında konuşuldu.


Ustalarla söyleşiler youtube kanalında
Her yıl olduğu gibi usta fotoğrafçılarla söyleşiler, panel ve atölye çalışmaları BursaFotoFest 2020’de de yer alacak ama bir farkla, etkinlikler zoom programı aracılığıyla festivalin youtube kanalında gerçekleştirilecek. Ayrıca Merinos AKKM Fuar Alanı krokisinin bir benzeri oluşturularak katılımcıların ve izleyicilerin internet ortamında masa başından kalkmayarak içerisinde gezebileceği ve sergilerin üzerine tıklayarak fotoğrafları ve bilgileri tek tek görüp inceleyebileceği sanal festival ortamı yaratılacak. Kısacası geçmişteki var olan tüm etkinliklerin birebir aynıları sanal ortama taşınacak.
Son başvuru tarihi 31 Ağustos
Sanal festivalde çalışmaları ile yer almak isteyen fotoğrafçılar ise www.bursafotofest.org üzerinden proje dosyalarını sisteme yükleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Son başvuru tarihi ise 31 Ağustos.

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Yükleniyor