Tarih: 27.08.2017 11:45

BURSALI DAĞCILAR İSVİÇRE´Yİ FETHETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Uludağ Dağcılık Kulubün´ün dördüncüsünü düzenlediği Alpler zirve tırmanışında İsviçre´nin en yüksek noktası Dom ve Alp Dağları´nın zirvesi Mont Blanc´a tırmanan Türk dağcılar İsmet Şentürk ve Ömer Faruk Kaya, iki zirvede de Türk bayrağını dalgalandırmayı başardı.

Türk dağcılar, 4545 metre yüksekliğindeki Dom zirvesine ve 4810 metrelik Mont Blanc´a buzul çatlakları ve dik yamaçlardan oluşan kozmik rota üzerinden tırmandı. Yer yer şiddetli olan rüzgarla da mücadele eden dağcılar, kara delik olarak tabir edilen kar altı boşluklarına düşmemek ve dik yamaçlara güvenli tırmanabilmek için çaba sarf etti. Dağcılar zirvede Türk bayrağını işte böyle dalgalandırdı.

 

Zirveye çıkmak için birçok zorluğa göğüs gerdiklerini belirten Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk o anları anlattı.

Kayıtlarda İsviçre sınırları içerisindeki en yüksek nokta olan Dom zirvesine daha önce çıkan bir Türk dağcı ismine rastlanmadığını ifade eden Şentürk, İsviçre´nin zirvesinde ilk kez Türk bayrağını dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 


/kanal16haber.com/2017-8/27/115938982b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —