Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Bursa'nın Uludağ Milli Parkı'nda bulunan Saklıgöl'de Mayıs ayında bile buz tutmuş alanlar olduğu ortaya çıktı. Dağcılar buz tutmuş gölde yüzdü ve keyifli vakit geçirdi.

Bursalı dağcılar Uludağ
BURSA HABER 2.05.2024 12:31:00 0

Bursa'nın doğa tutkunu dağcıları, Mayıs ayında Uludağ'ın gizli güzelliklerinden biri olan Saklıgöl'de eşsiz bir deneyim yaşadılar. Yaklaşık 2200 metre yükseklikteki bu muhteşem doğa harikasına doğa yürüyüşü düzenleyen grup, buz tutmuş gölde yüzerek ve yürüyerek unutulmaz bir gün geçirdi. Ancak bu cesur ve keyifli aktivite, izleyenleri üşüttü.

Alpin Dağcılık ve Timsahlar Trekking Grubu üyeleri, resmi tatilin tadını temiz havada ve doğanın kucağında çıkarmak için Saklıgöl'e doğru yola çıktılar. Göl, Uludağ'ın zirvesine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve doğaseverler için adeta bir cennet köşesi niteliğinde. Ancak grup, göle vardıklarında bazı kısımlarının hala buzlarla kaplı olduğunu fark etti. Bunun üzerine gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra buzlu göle cesurca giren dağcılar, üzerinde yürüyerek ve yüzerek eşsiz bir deneyim yaşadılar.

Alpin Dağcılık ve Timsahlar Trekking Grubu adına konuşan Hasan Salihoğlu, daha önce de Saklıgöl'e yürüyüşler düzenlediklerini ancak bu sefer gölün tamamen buz kaplı olduğunu görmelerinin kendilerini şaşırttığını belirtti. Ancak bu durumu bir fırsata çevirdiklerini ve grup olarak hem yürüyüp hem de yüzdüklerini dile getirdi. Herhangi bir sorun yaşamadan geri döndüklerini ifade etti.