Bursalı çocuklar tatile şenlikle veda etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl beşinci kez Çocuk Şenliği düzenledi. Bursalı çocuklar, yeni eğitim dönemi öncesindeki son hafta sonunda bol bol eğlenip, moral depoladı.

Bursalı çocuklar tatile şenlikle veda etti
BURSA HABER 3.09.2023 13:09:00 0

Çocukların hem yeteneklerini geliştirmeleri hem de eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği, yüzlerce çocuğun katılımıyla Botanik Park'ta yapıldı. 

Etkinlik Cumhuriyet'in 100. Yılı  temasıyla yapıldı. Bayrak yürüyüşü ile başlayan etkinlikte,  Büyükşehir Belediye Bandosu konseri ve Orkestra Şube'nin Cumhuriyet Şarkıları Konseri ilgiyle dinlendi.

Etkinlikte çocuklara yönelik eğitici, öğretici ve eğlendirici atölye çalışmaları yapıldı.  Çocuklar, okullar açılmadan önce gönüllerince elenme fırsatı buldu.

Kral Şakir karakterinin mimarı Varol Yaşaroğlu, bu yıl da Bursalı minikleri yalnız bırakmadı, çocuklar için kitaplarını imzaladı.

Çocukların eğlencesine ortak olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız çocukların oyun ve etkinliklerine eşlik edip, ip atladı.

"Botanik Park'ı bugün çok farklı gördüm. Çocuklarımızın aileleriyle birlikte gösterdikleri bu rağbet bizleri inanılmaz mutlu etti.  Çocuklarımızın ekranla büyüdüğü bir dönemde, onlar akranlarıyla beraber hareket edip, hem oyunun zevkini yaşadı hem de geçmişteki oyunları öğrenme fırsatı buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız aileleriyle, mutlu vakit geçiriyorlar. Çocuklarımızın her günü böyle mutlu olsun inşallah" 

Varol Yaşaroğlu ise, çocuk şenliğinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 “Gerçekten her geldiğimde çok heyecanlanıyorum.  Bu kalabalık her geldiğimde daha da büyüyor. Kral Şakir sevgisi gerçekten artık çocukları da aştı, ailelere birlikte dünya markası olma yolunda ilerliyor.  Bu sene de acayip bir coşku var. Kral Şakir'le burada olmak bizim için büyük bir mutluluk. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve katılan herkese teşekkür ediyorum" 

 

Muhabir: Kerem Kaplan