Bursalı şef adayları uluslararası yemek yarışmasında madalyalara doymadı!

Bursa Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, Antalya'da düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında 12 altın madalya ve "En İyi Lise" dalında birincilik kupası kazandı.

Bursalı şef adayları uluslararası yemek yarışmasında madalyalara doymadı!
BURSA HABER 27.02.2024 12:15:00 0

Bursa'nın Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geleceğin şefleri yetiştiriliyor. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, bu yıl Antalya'da düzenlenen 8. Gastronomi Alanya Uluslararası Yemek Yarışması'na damgasını vurdu. 12 öğrenciyle katıldıkları yarışmada 12 altın madalya ve "En İyi Lise" dalında birincilik kupası kazanan Bursalı şef adayları, şehri gururlandırdı.

Okul Müdürü Yusuf Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezunlarının sektörde önemli pozisyonlarda görev aldığını ve bu başarının öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalara katılmaya özen gösterdiklerini belirten Ay, "Bu yıl da öğrencilerimiz yemek yarışmalarında üstün başarı gösterdiler. Sürece emek veren tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ali Göçmen ise öğrencilerin yoğun bir eğitimden geçtiğini ve yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını ifade etti. Başarının ardından öğrencilerin mutfağa ilgisinin arttığını vurgulayan Göçmen, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz makarna, ana yemek ve en iyi lise kategorilerinde yarıştı. Her kategoriden altın madalya alarak geri döndük. En İyi Lise dalında da kupa alarak uluslararası alanda birinci olduk. 16 öğrenciyle gittik, 12'si yarıştı. Diğer 4 öğrencimizi de gelecek seneye hazırlık olması için götürdük."