Kanal 16 ekibi olarak, Bursa’da yaşayan vatandaşlara toplu taşımada yaşadıkları zorlukları ve sefer saatlerinden memnuniyetlerini sorduk. İşte vatandaşların yanıtları:
Bursa'nın çeşitli mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, özellikle yüksek basamaklı otobüslerden, seyrek sefer saatlerinden ve doluluk oranlarından şikayetçi. İnçirli'de oturan bir vatandaş, “Alçak değil, yüksek basamaklar var, zorlanıyoruz. Sefer saatleri çok az, eve giden otobüs sayısı 3-4 ama hepsi dolu geliyor, binemiyoruz,” diyerek toplu taşımadaki sorunları dile getirdi.
Bir başka vatandaş, seferlerin sıklaştırılmasını isteyerek, “Zorluk çekiyorum, dolu olmasından şikayetçiyim. Bazı otobüslerin basamakları çok yüksek, çıkarken zorlanıyorum. Oturma sıkıntısı yaşıyorum, gençler yer vermiyor. Seferler daha sık olmalı, o kadar çok yolcu var ki duraklarda bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.
Emek Mahallesi'nde oturan bir diğer vatandaş, otobüs seferlerinin seyrekliğinden yakınarak, “Otobüs sefer saatlerinin artmasını bekliyorum. Çok bekliyoruz, 40 dakikada bir geliyor. Bazen gelmiyor, bazen yarım saatten fazla bekliyorum,” dedi.
Beşevler bölgesinde B43 hattının kaldırılmasından dolayı sıkıntı yaşayan bir vatandaş, “Sefer saatlerinden ziyade hattı kaldırdılar. Oturduğum yere gitmek için şimdi başka hatları bulmam gerekiyor. B43, bizim için daha kolaylık sağlıyordu, tekrar geri gelmesini istiyorum,” diyerek B43 hattının geri dönmesini istedi.
Diğer yandan, ulaşım saatlerinden memnun olan vatandaşlar da var. Bazı vatandaşlar, “Bizim mahalleye her 15-20 dakikada bir otobüs geliyor. Otobüsler normal saatinde geliyor, ben sıkıntı yaşamıyorum, her şey normal gözüküyor,” diyerek memnuniyetlerini ifade etti.
Bursa’daki toplu taşıma hizmetlerine dair vatandaşların beklentileri ve talepleri artarken, ulaşımda yaşanan sıkıntıların çözümü merakla bekleniyor.